Кучма не дозволить переділити власність Медведчука, Пінчука й інших багатих сімей

Середа, 4 лютого 2004, 17:14
Президент Кучма виступає проти перерозподілу власності в Україні та штучного обмеження доходів заможних верств населення.

Про це він заявив у середу, виступаючи перед учасниками круглого столу "Економіка України у 2000 - 2003 роках: становлення інвестиційної моделі економічного зростання".

Говорячи про матеріальне становище населення України, Кучма зазначив, що гострою залишається проблема майнової диференціації населення.

"За своїми параметрами вона давно вже перевищила критично припустимий рівень, який визначає поріг соціальної стабільності. Я не прихильник політики штучного обмеження доходів заможних верств населення, у тому числі багатих сімей", - сказав Кучма.

"Я проти "полювання за відьмами". Новий цикл перерозподілу власності в Україні є неприпустимим", - додав він.

"Водночас не можна вважати нормальним явищем, коли приватний сектор економіки, що зміцнює свої позиції, фактично повністю самоусунувся від розв'язання широкого комплексу соціальних проблем, переклавши всі соціальні функції на "плечі" держави.
Це становище слід обов'язково змінити", - зазначив Кучма.

"Треба використовувати світовий досвід. Переконаний у тому, що й представники ділових кіл та великого бізнесу, які найбільше зацікавлені в соціальній стабільності, цілком згодні з такою постановкою питання.

Потрібно розробити механізми його ефективної реалізації. Передусім концентрованої уваги всього суспільства потребують медицина та загальноосвітня школа", - додав президент.

Кучма також відзначив рівень економічного зростання в країні, пов'язавши це з ефективною політикою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування