СДПУ(О) хоче контролювати могилу Шевченка

Четвер, 5 лютого 2004, 17:58
На місце генерального директора Національного Шевченківського заповідника у Каневі Міністерство культури і мистецтв планує призначити людину, наближену до СДПУ(О).

Про це повідомляє прес-служба УРП "Собор" у поширеній в четвер заяві.

"УРП "Собор" вбачає в цих діях Мінкультури кричущий вияв політичного переслідування, фактичний прояв практики заборони на професії, згідно з якою керівні посади в державі можуть посідати лишень лакизи правлячого режиму", - говориться в поширеному документі.

29 січня цього року Мінкультури і мистецтв "під абсурдним, надуманим приводом" звільнило з посади генерального директора Національного Шевченківського заповідника у Каневі Ігоря Лихового.

Лиховий не брав участі в політичному житті, не належав до жодної з партій. "Однак він ніколи не крився зі своїми національно-демократичними поглядами, самовіддано працював заради утвердження ідеї української України", - йдеться у заяві.

Також у документі йдеться, що "УРП "Собор" солідаризується з трудовим колективом Національного Шевченківського заповідника у Каневі, з усіма знаними представниками української інтелігенції, які категорично зажадали від міністра культури і мистецтв України негайно скасувати протиправний наказ і поновити Лихового на роботі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...