Кучма призначив новим міністром подругу своєї дружини

П'ятниця, 6 лютого 2004, 16:34
Президент України Леонід Кучма своїм указом призначив Валентину Довженко міністром України у справах сім‘ї, дітей та молоді.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Іншим своїм указом Кучма звільнив її з посади голови Державного комітету України у справах сім‘ї та молоді.

Валентина Довженко вважається подругою Людмили Кучми, що вона сама визнавала. На виборах 2002 року Довженко очолювала блок "Жінки за майбутнє", який не зміг подолати 4-відсотковий бар'єр.

Як відомо, до п'ятниці, 6 лютого, в Україні не було Міністерства України у справах сім‘ї, дітей та молоді. Одночасно з призначенням Довженко було видано указ про його створення.

Міністерство створено "з метою підвищення ефективності реалізації основних завдань державної політики України з питань сім'ї, дітей та молоді, конституційного обов'язку держави щодо охорони сім'ї, дитинства, материнства і батьківства, забезпечення соціального становлення і розвитку молоді".

Кучма також підписав Указ про проведення в Україні у 2004 році Року сім‘ї.

Цей документ видано з метою посилення уваги суспільства до проблем сім‘ї та у зв‘язку з відзначенням у 2004 році 10-річчя проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародного року сім‘ї.

Кучма поставив провести в Україні у 2004 році Рік сім‘ї та утворити Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні у 2004 році Року сім‘ї. Головою цього Організаційного комітету призначено Дмитра Табачника – віце-прем‘єр-міністра України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...