Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голі груди дітей змушують Томенко вимагати кримінальної справи проти "Бульвару"

Понеділок, 1 березня 2004, 16:20
Микола Томенко звернувся до генерального прокурора з вимогою розглянути питання про кримінальну відповідальність керівництва тижневика "Бульвар" у зв‘язку з публікацією еротичних зображень неповнолітніх.

Про це ідеться у прес-релізі голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова, поширеному в понеділок.

Томенко надіслав звернення до генпрокурора Геннадія Васильєва з вимогою відреагувати на порушення законодавства про захист суспільної моралі з боку тижневика "Бульвар".

Як наголошується у зверненні, відповідно до статті 7 Закону України "Про захист суспільної моралі" забороняється втягування неповнолітніх у діяльність з виробництва й обігу продукції сексуального чи еротичного характеру та використання образів неповнолітніх у будь-якій формі в продукції сексуального чи еротичного характеру .

Крім того, Кримінальний кодекс України встановлює відповідальність за розбещення неповнолітніх (стаття 156 КК України) та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (стаття 304 КК України).

Натомість, кожний випуск всеукраїнського тижневика "Бульвар" містить інформацію про оголошення "Суперконкурса "Грудь – 2004".

Як зазначається у тижневику "Бульвар", зокрема у №4 за січень 2004 року, "всех красавиц, независимо от возраста, приглашаем к участию в беспрецедентном соревновании. Условия предельно просты. В адрес редакции необходимо выслать фотографии участницы, полностью обнаженной по пояс".

В цьому ж номері тижневика "Бульвар" міститься фотографічне зображення еротичного характеру однієї з неповнолітніх учасниць конкурсу.

Вищенаведена інформація свідчить про те, що редакцією інформаційного тижневика "Бульвар" грубо порушуються вимоги законодавства України у сфері захисту прав дитини, зокрема Кримінального кодексу України.

Томенко вимагає, відповідно до закону "Про прокуратуру" та Кримінального процесуального кодексу України, здійснити передбачені законом заходи прокурорського реагування з метою припинення порушень законодавства України у сфері захисту прав дитини та притягти винних у таких правопорушеннях службових осіб редакції тижневика "Бульвар" до відповідальності згідно із законом.

Томенко нагадує, що до редакційної колегії тижневика "Бульвар" свого часу входили екс-президент України Леонід Кравчук та віце-прем‘єр-міністр Дмитро Табачник.

Голова комітету також повідомив, що раніше лист щодо випадків порушень з боку ЗМІ України законодавства про захист суспільної моралі було надіслано до адміністрації президента.

У відповіді АП було відзначено, що органами виконавчої влади направлено інформаційні листи-попередження про необхідність дотримання вимог закону 94 періодичним виданням, зокрема тижневику "Бульвар", газетам "Факты и комментарии", "Столичка" тощо.

Томенко наголосив, що такі заходи "мають бути більш рішучими та дієвими, і, в разі необхідності, виливатися в конкретні кроки проти порушників законодавства".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування