Щоб кияни не почули "Свободу" на "Континенті", на КРТПЦ включили глушилку?

Понеділок, 1 березня 2004, 23:00
Керівництво радіостанції "Континент" заявляє про перешкоджання трансляції програм радіо "Свобода" на частоті 100,9 FM, де мовить "Континент". Про це повідомляється в прес-релізі радіостанції, поширеному у вівторок.

"Учора, 1 березня, після оприлюднення інформації про те, що радіостанція "Континент" 100,9 FM розпочинає мовлення програм радіо "Свобода" на своїй частоті, – о 18:02 було включено так звані "глушилки", які перешкоджають передачі сигналу радіо "Континент" на деякі райони міста Києва", – говориться в повідомленні.

У зв'язку з цим, керівництво радіостанції "Континент" оголошує протест діям влади, які "перешкоджають інформаційній діяльності радіостанції, яка транслює неупереджені новини українських служб "Бі-Бі-Сі", "Голосу Америки", радіо "Свобода", "Німецької хвилі", "Польського радіо" та Громадського радіо".

"Це є грубим порушенням конституційних прав громадян на отримання інформації", – говориться в повідомленні.

Радіостанція "Континент" звертається до президента України "як до гаранта Конституції" з проханням вжити заходів для забезпечення безперешкодної діяльності засобу масової інформації.

"Континент" також нагадує, що справа радіостанції "Континент" знаходиться на розгляді в Європейському суді з прав людини і, "згідно з Конституцією України, до кінцевої ухвали суду радіостанція має повне право здійснювати мовлення".

У повідомленні також зазначається, що генеральний директор радіо "Континент" Сергій Шолох був попереджений певними політичними силами про неприпустимість трансляції радіо "Свобода" на своїй хвилі – аж до погроз його життю в разі початку трансляції програм.

Сергій Шолох заявляє, що якщо перешкоджання діяльності радіо "Континент" не припиниться, він готовий оприлюднити деталі погроз.

У той же час, як повідомило "Українській правді" джерело, що побажало лишитися неназваним, від учорашнього дня (понеділка – "УП") на вежі Київського радіотелепередавального центру ввімкнено передавач на частоті 100,9 Мгц.

За його словами, співробітникам даного підприємства суворо заборонено давати будь-яку інформацію з даному приводу. "Абсолютно ясно, що мета даної операції – це глушіння радіостанції "Континент". Тому що площа покриття передавача КРТПЦ при однаковій потужності більше будь-якого передавача такої ж потужності, а відтак можна з упевненістю сказати, що це найкраща глушилка в Києві", – відзначило джерело.

"Тобто вежа КРТПЦ використовується не як засіб віщання, а як засіб придушення. Сподіваємося, що ця інформація допоможе припинити це абсолютне беззаконня", – додало джерело.


Читайте також:

Сюжет про генерала Кравченка, який викрив у Берліні Кучму, намагалися заглушити


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування