Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Єрмілов не захотів виконувати вказівки бандитських зібрань

П'ятниця, 5 березня 2004, 15:34
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що звільнення Сергія Єрмілова з посади міністра палива збільшує вірогідність реверсу нафтопроводу "Одеса-Броди".

"Після цього серйозно збільшуються шанси реверсу", – сказав Ющенко у коментарі журналістам.

Коментуючи відставку Єрмілова, Ющенко сказав, що той – це людина, "яка могла бути ефективною, але це залежало від того, в якій системі координат уряду він знаходився".

"Ця людина перестала виконувати вказівки з бандитських зібрань", – сказав Ющенко.

"Я знаю принципову позицію, яку займали міністр Єрмілов, колишній віце-прем’єр Гайдук – вони у своєму оточенні стали неугодними, але вони керувалися просто здоровим глуздом", – додав Ющенко.

Він також сказав, що після відставки Гайдука знаття Єрмілова "уже не було несподіванкою". "Відбувається чистка найбільш капіталомісткого сектору", – додав він.

Ющенко зазначив, що на його місце шукатимуть "безвільну людину, без позиції, більш м’яку і непринципову".

Ющенко також сказав, що відставка Єрмілова "не могла відбутися без позиції віце-прем’єра Андрія Клюєва".

Водночас член СПУ Микола Рудьковський пояснює звільнення Єрмілова тим, що він "втратив прикриття згори в особі віце-прем’єра Гайдука".

"Крім того, він заклав механізми реформування вугільної галузі – створив 22 вугільні холдингові компанії. Також Єрмілов зайняв жорстку позицію проти поширення газового консорціуму на всю газотранспортну систему України та виступив проти реверсу "Одеса-Броди", – зазначив соціаліст.

Рудьковський також припустив, що у звільненні Єрмілова "прискорив цей процес Олег Дубина", який віднедавна очолює Національну енергетичну компанію.


"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...