Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш попереджає, що влада буде боротися за своє збереження до кінця

Четвер, 1 квітня 2004, 12:11
Політкоординатор парламентської більшості Степан Гавриш заявляє, що влада буде боротися за своє збереження до кінця і це може призвести до революції в Україні.

"Коли я казав про революційну ситуацію, то мав на увазі, що влада боротиметься за своє збереження до кінця. Це природний процес. Опозиція також стоятиме до кінця. Це може призвести до того, що долю України вирішуватимуть на вулиці", – сказав Гавриш в інтерв'ю "Львівській газеті".

Коментуючи вуличні акції протесту "Нашої України", Гавриш сказав, що "це – імітація протесту".

"Класична поведінка політичної сили, яка не має конкретної програми дій. "Наша Україна" не знайшла лінії поведінки, яка б стала об’єднувальною. Її спроби створювати постійні конфлікти схожі на вибухи в центрах життєдіяльності", – додав він.

Водночас Гавриш запевнив, що коли каже про відсутність у "Нашої України" системної лінії, то він не критикує цю силу.

"Просто вона не стала опозиційною та не є партнером уряду. Скажіть мені, вони хочуть влади чи мають намір запропонувати власну програму? Переконаний – вони прагнуть першого", – сказав Гавриш.

Гавриш також сказав, що аргументи на кшталт того, що "більшість не дає "Нашій Україні" прийти до влади", нагадує йому "зойк немовляти, в якого відібрали пляшечку з молоком".

"Триває жорстка боротьба. Всі знали, на що йдуть", – пояснив політкоординатор більшості.

На питання, чому в нього загострилися стосунки із спікером Володимиром Литвином, Гавриш сказав, що "це його турбує". "Пояснюю все нашою політичною стомленістю", – додав він.

"Йому [Литвину] важко, оскільки доводиться приймати важливі рішення. На жаль, він не розуміє моєї позиції щодо його підтримки, оскільки саме більшість є опорою для проведення будь-якої політики у ВР", – зауважив Гавриш.

Гавриш також сказав, що "політика більшості не може бути незалежною від Банкової, оскільки всі ключові проблеми вирішуємо спільно".

"Більшість створено на цьому ґрунті. Ведемо постійний діалог, який повинен завершитися прийняттям політреформи. Готовий присягнути на Біблії, що хочу, аби вказівки з Банкової надходили частіше. Більшість приречена на систему імпровізацій із Банковою", – пояснив він.

Водночас він зауважив, що після політреформи АП стане канцелярією, і це змінить характер коаліції.

Читайте також:

МІТИНГ ЮЩЕНКА ПЕРЕДАВ ЯНУКОВИЧУ ШАПКУ-ВУШАНКУ І ВАЛІЗУ

ЛИТВИН ЗВИНУВАЧУЄ ГАВРИША У ВИКОНАННІ ТЕМНИКІВ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: