У ФІРМ ЛАЗАРЕНКА ВІДІБРАЛИ ВЛАСНІСТЬ, ЯКУ ЙОМУ НАДАВ ВІЦЕ-ПРЕМ'ЄР КИРИЛЕНКО

Понеділок, 5 квітня 2004, 18:43
Сесія Дніпропетровської обласної ради прийняла рішення про повернення у свою власність ряду об'єктів, раніше проданих американським фірмам, пов'язаним з екс-прем'єром України Павлом Лазаренком.

Як заявив у понеділок на сесії облради прокурор Дніпропетровської області Сергій Сорокін, розпорядження про продаж об'єктів декільком американським фірмам, датоване 26 січня 1998 року, є незаконним і має бути ануловане.

За словами Сорокіна, розпорядження про продаж будинків у центрі міста було підписано заступником глави Дніпропетровської обласної ради, яким на той момент був Іван Кириленко (нині – віце-прем'єр по АПК), і виконане без затвердження депутатами обласної ради.

"Розпорядження було підписано Кириленком одноосібно, без скликання депутатів, а тому є незаконним", – заявив прокурор.

Сорокін заявив, що продані в 1998 році об'єкти, серед яких багатоповерхові будинки, де розташовані офіси комерційних компаній і управлінь обладміністрації, до цього моменту перепродували і здавали в оренду, а отримані кошти надходили на рахунки американських комерційних структур. "Ви самі знаєте, з ким ці фірми пов'язані", – заявив він.

За поданням прокурора рішенням 51 депутата Дніпропетровської обласної ради було визнано недійсним рішення про продаж об'єктів, що належать територіальній громаді області, датоване 26 січня 1998 року.

Як повідомив агентству після сесії облради Сорокін, найближчим часом близько 10 будинків, раніше проданих американським фірмам, буде повернено у власність Дніпропетровської обласної ради. Разом з тим, він не зміг відповісти на запитання, чи буде притягнено до відповідальності Кириленка, що підписав, за словами прокурора, згадане розпорядження без скликання депутатів обласної ради.

Крім того, Сорокін заявив про відсутність зв'язку між заявою прокуратури і розглядом справи Лазаренка в США. "Ми давно займалися цим", – повідомив він.

Як заявив агентству начальник Дніпропетровського обласного управління МВС Олексій Крикун, правоохоронні органи також контролюють це питання.

Відповідно до інформації, розміщеної в довіднику "Хто є хто в Україні", Кириленко був заступником голови Дніпропетровської облради з липня 1994 року, а також із серпня 1995 по жовтень 1996 року обіймав посаду першого заступника Дніпропетровської обладміністрації.

Лазаренко в липні – вересні 1995 року очолював Дніпропетровську обладміністрацію, з червня 1994 по травень 1998 року був головою Дніпропетровської облради, із травня 1998 по травень 1999 року – почесним головою цієї облради. Уряд України Лазаренко очолював із травня 1996 по липень 1997 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте також інші матеріали про судовий процес "США проти Лазаренка":

Партія Лазаренка викрила вибірковість генпрокуратури: бізнес Кириченка квітне в Україні

В Америці не вірять, що багатство було потрібно Лазаренку, аби вижити

Колишній помічник Лазаренка розкаже, як екс-прем'єр відмивав гроші

Свідчення помічника Лазаренка Кириченка перенесли. Довжик розповів, як в Україні ділили ринок газу

На суді над Лазаренком згадали Тимошенко. Але нічого кримінального не почули

Пустовойтенко був у курсі справ Лазаренка, заявив свідок на суді в США

Свідок з України розповів, як Лазаренко купив 6 котеджів

Швейцарський банкір розповів на суді в Каліфорнії, що Григоришин був людиною Лазаренка

СУД НАД ЛАЗАРЕНКОМ ПОЧАВСЯ. ВІН ЗАЯВИВ, ЩО ЗАРОБИВ ГРОШІ ЛЕГАЛЬНО І ЙОГО ВИПРАВДАЮТЬ

Павло Лазаренко: "Я звертаюся до рідних Гетьмана і Щербаня – я не мав відношення до цих убивств!"

У Каліфорнії почався суд над Лазаренком: він збирався витратити гроші на повалення Кучми

У СУДІ НАД ЛАЗАРЕНКОМ БУДУТЬ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА. ПОТІМ ВІДКРИЮТЬ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ?



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування