Тимошенко: Янукович - Кащей, Кучма - Гарі Поттер, а Медведчук – вихователь Ющенка

Понеділок, 5 квітня 2004, 21:39
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко відзначає прогрес поглядів Віктора Ющенка у бік опозиціонера.

"Віктор Ющенко – багатогранна особистість, і він еволюціонує. Влада загартовує його і, можливо, у цьому основне історичне призначення Віктора Медведчука як основного автора й ініціатора всіх провокацій і інтриг Банкової проти опозиції", – сказала Тимошенко під час чату на своєму сайті.

"Сьогоднішній Віктор Андрійович дуже сильно відрізняється від Ющенка-прем‘єра, який спільно з Плющем і Кучмою підписував горезвісний лист проти опозиційних виступів", – додала Тимошенко.

Вона сказала, що Ющенко, "залишаючись людиною традиційного для себе морально-етичного світогляду, він отримав достатньо політичних стусанів, щоб навчитися давати здачі".

Водночас на питання, яка доля коаліційної угоди між "Нашою Україною" і БЮТ, Тимошенко сказала: "Щось мені здається, що з боку "Нашої України" останнім часом до цієї угоди пропадає інтерес".

"Віктор Андрійович пару разів заявив перед журналістами про наявність такої угоди, і на цьому вся робота з її реалізації з боку "Нашої України" закінчилася. От тепер сидимо тут, чекаємо…", – додала Тимошенко.

На питання, в чому сила Януковича порівняно з Ющенком, Тимошенко сказала: "Сила його як у Кащея – в голці, голка - в яйці, яйце в качці (але не під ліжком), качка – в зайці, заєць – в скрині, скриня – на дубі. Приблизно так може виглядати його виборчий потенціал, порівняно з Віктором Ющенко".

"Це я до того, що перемога Януковича на виборах є казкою...", – пояснила Тимошенко.

Тимошенко також спростувала навіть гіпотетичну можливість підтримання змін до Конституції, про що заявив член її фракції Анатолій Матвієнко: "Ця "реформа" саме у такому вигляді саме з такими змінами нашим блоком ні в якому вигляді голосуватися не буде".

"А Анатолія Матвієнка, судячи з того, що він сказав на "Німецькій хвилі" дещо, як кажуть в народі, "укачало", – пояснила Тимошенко.

На питання, чи може Кучма перемогти на виборах президента, Тимошенко сказала: "Леонід Кучма може бути Наполеоном, капітаном Нельсоном, Катериною Другою чи Гарі Поттером, але новим президентом України ще раз – ніколи".

"Власне, це вже не входить і в його плани адміністратора. Оскільки конституційна реформа задумана ним з метою передати президентські повноваження прем‘єру".

"Траєкторія Кучминого приземлення після осені 2004-го намічена політтехнологами адміністрації президента з розрахунку потрапити в крісло голови уряду з повноваженнями діючого президента", – додала Тимошенко.

Тимошенко також сказала, що не полишає наміру балотуватися на виборах президента – якщо не на цих, то на наступних.

На питання, чи буде Тимошенко кандидатом на президентських виборах, вона сказала: "Не тільки буду, але й маю твердий намір перемогти – вірю, що моя політична кар‘єра дасть мені цю можливість, незалежно від того, у 2004, 2009 чи 2014 році".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...