Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича покажуть на весь світ, коли йому Кличко принесе олімпійський вогонь?

Вівторок, 6 квітня 2004, 19:04
Довжина міжнародної естафети Олімпійського вогню по Києву складе 38 км, її 120 учасників повинні перебороти цей шлях за 6 годин.

Про це повідомив начальник головного управління з фізичної культури і спорту Київської міськадміністрації Володимир Ромашко у вівторок на засіданні оргкомітету по організації і проведення естафети Олімпійського вогню 5 липня.

Олімпійський вогонь прибуде 5 липня в аеропорт "Бориспіль", а естафета почнеться біля знаку на в'їзді у Київ і пройде по території п'яти районів столиці за маршрутом: Харківське шосе – проспект Возз'єднання – міст Патона – бульвар Дружби Народів – вулиця Велика Васильківська – вулиця Толстого – бульвар Тараса Шевченка – проспект Перемоги – вулиця Долженка – Теліги – Мельникова – Артема – Житомирська – Володимирська – Хмельницького – Хрещатик – площа Незалежності.

Факелоносці будуть мінятися кожні 300-350 м, і першим на початку естафети смолоскип прийме семиразовий олімпійський чемпіон, почесний громадянин Києва Борис Шахлін, що передасть його першому олімпійському чемпіонові незалежної України В'ячеславу Олійнику.

Наступними учасниками естафети будуть олімпійський чемпіон Віктор Бураков і дворазовий срібний призер Олімпійських ігор Ігор Ємчук.

На двох завершальних етапах смолоскип пронесуть брати Віталій і Володимир Клички. Естафета завершиться на площі Незалежності, де молодший із братів – Володимир, що є олімпійським чемпіоном, – передасть Олімпійський вогонь прем'єр-міністрові України Віктору Януковичу і міському голові Києва Олександру Омельченку.

Серед 120-ти учасників естафети – видатні особистості і люди, що присвятили частину свого життя спортові. Частина учасників будуть відібрані за квотою спонсорів проведення естафети – компаній Coca-Cola і Samsung. Серед них – видатний спортсмен Сергій Бубка.

53 кандидати у факелоносці та 13 запасних учасників були визначені за підсумками міського конкурсу.

Ромашко також повідомив, що на сьогодні проведено ряд заходів щодо організації естафети. Так, підписано договір між громадою Києва й оргкомітетом по підготовці 28-их Олімпійських ігор в Афінах, розроблено план з підготовки і проведення естафети, у якому передбачені заходи за участю фізкультурно-спортивного активу, спортивних товариств і установ, федерацій по видах спорту.

Також розв'язано питання про розміщення 190 представників оргкомітету міста Афіни в готелі "Київська Русь" з 5 на 6 липня.

Заступник глави оргкомітету з проведення естафети в Києві, перший заступник глави Київської міськадміністрації Валерій Борисов дав доручення в рамках підготовки до Дня Києва упорядкувати вулиці, фасади будинків, дороги, пам'ятники, що знаходяться на шляху естафети. "Ми повинні зробити все, щоб Київ і його визначні пам'ятки були гідно представлені з телеекранів в усьому світі", – підкреслив він.

На нараді також обговорювалося питання про те, щоб по шляху проходження Олімпійського вогню всі місця розміщення реклами, у тому числі біг-борди, лайт-постери, були віддані під розміщення реклами компаній-спонсорів – Coca-Cola і Samsung.

Директор корпорації "Київавтодор" Володимир Жуков заявив, що для упорядкування моста Патона, зокрема, заміни покриття, необхідно 2 млн. грн. Борисов дав доручення вишукати ці кошти.

У цілому на організацію естафети з міського бюджету Києва буде виділено 600 тис. грн.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування