Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Іраку українських миротворців-охоронців обстрілювали з міномету

Середа, 7 квітня 2004, 14:52
У середу вранці українські миротворці здійснили успішну операцію із виведення з Ель-Куту до базового табору 6-ої ОМБр всіх представників тимчасової цивільної адміністрації провінції Васіт.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

За інформацією начальника прес-центру 6-ої окремої механізованої бригади підполковника Андрія Лисенка, обстановка в місті Ель-Кут залишається складною.

Упродовж ночі з 6 на 7 квітня озброєні прихильники Муктади Аль Садра ("Армія Магді") намагалися обстрілювати позиції українських миротворців.

Приблизно о 00.30 розпочався мінометний обстріл будівлі тимчасової цивільної адміністрації (СРА) в м. Ель-Кут . Її охорону здійснював особовий склад механізованої роти одного з батальйонів з'єднання.

Спостерігачам вдалося зафіксувати усі три вогневі позиції бойовиків. Для їх придушення одразу було застосовано автоматичні гранатомети (АГС-17). Після цього мінометний вогонь припинився.

В цей же час бойовики спробували зробити підкоп під бетонні плити огородження, щоб встановити фугаси та проникнути на територію, що охоронялася. Наміри зловмисників було своєчасно розкрито, а їх самих відбито рішучим вогнем.

Противник поніс "численні втрати", повідомляє Міноборони.

Через декілька хвилин бойовики знову відкрили масований вогонь зі стрілецької зброї по будівлям СРА та розпочали обстріл першого блокпосту українського базового табору. У відповідь знов було відкрито вогонь з автоматичних гранатометів, після чого стрільба у вказаних напрямках припинилася.

На прохання американських представників цивільної адміністрації та з метою збереження життя військовослужбовців командуванням українського миротворчого контингенту було прийнято рішення щодо евакуації персоналу установи разом з українським підрозділом.

7 квітня, о 5.30 за місцевим часом (4.30 київського часу) за підтримки основного контингенту миротворців та повітряного прикриття бойових гелікоптерів розпочалася операція по виведенню особового складу.

"Ретельно прорахувавши маршрути висування та можливі ризики, український підрозділ здійснив обманний маневр і разом з усією технікою та особовим складом через декілька годин прибув до базового табору українського миротворчого контингенту. По дорозі українські воїни знищили кілька заслонів та обладнаних вогневих точок противника", – зазначає прес-служба.

Зараз американські представники та військовослужбовці підрозділу знаходяться у безпеці і відпочивають.

За час майже добового протистояння з багатосотенним угрупуванням бойовиків по території СРА було випущено близько 50 мінометних мін та гранат з РПГ. Обстріл із стрілецької зброї майже не припинявся.

Завдяки "грамотно організованій" обороні важливого об'єкту з його персоналом, де старшим від 6-ї ОМБр був заступник командира бригади підполковник Олександр Хмельов, вбитих та поранених серед працівників СРА та українських миротворців, що їх охороняли, немає. Приблизні втрати нападників складають кілька десятків чоловік.

В інших місцях, де виконує завдання особовий склад 6-ої ОМБр, ситуація залишається спокійною і контрольованою. Ані в Ес-Сувейрі, ані на Форті (ірано-іракський кордон) збройних нападів на підрозділи українських миротворців впродовж ночі не здійснювалось.

Читайте також:

В ІРАКУ З ГРАНАТОМЕТУ ВБИЛИ УКРАЇНСЬКОГО МИРОТВОРЦЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування