Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВИМАГАЄ ЗАПОБІГТИ ВСТАНОВЛЕННЮ ДИКТАТУРИ

Четвер, 8 квітня 2004, 14:46
Фракція "Нашої України" вимагає негайно прийняти в Верховній Раді України розроблений нею законопроект "Про термінові заходи з розподілу прихованих доходів Державного бюджету України 2004 року" і припинити діяльність, спрямовану на встановлення в Україні диктатури.

Про це йдеться в заяві "Нашої України" за підписом Віктора Ющенка, розміщеній на сайті блоку.

"Україна зараз переживає одну з найтрагічніших сторінок своєї новітньої історії. Бо сьогодні, як і раніше, її найкращі сини борються за права нашого народу, за завтрашній день нашої держави", – зазначено в заяві.

"На Україну невпинно насувається тінь диктатури. Вона приходить до нас під різними личинами: чи то ненажерливого чиновника, який приховав від свого народу 10 мільярдів гривень у бюджеті; чи то сп'янілого від безкарності силовика, який прослуховує приватні телефонні розмови; чи то симпатичної ведучої теленовин, яка сіє неправду в свідомості людей", – сказано в ній.

"Диктатура, на відміну від демократії, утискає все: соціальну сферу, культуру, науку, ЗМІ, бізнес... Вона знищить будь-кого, хто стоятиме на її шляху – чи то пересічний громадянин, чи то політик або навіть партія", – зазначає "Наша Україна".

"Демократія ж дає кисень для повноцінного розвитку суспільства. Вона дбає про людину, турбується про рівень її життя. За демократії неможливо приховати в бюджеті 10 мільярдів гривень і не виплатити їх пенсіонерам, освітянам, учителям та лікарям. Сьогодні ж влада робить це. Значить, у нас в країні немає демократії!" – зазначається в заяві.

На думку "Нашої України", український народ має зараз лише одну надію "повернути країну з тоталітарних манівців на демократичний шлях розвитку – це вибори 2004 року".

"Наша Україна" вважає, що про це знають ті, хто сьогодні при владі. "Тому вони затіяли зміни до Конституції, суть яких – перетворити Україну на тоталітарну державу на чолі з прем'єром. Це пряма дорога до кримінальної диктатури!" – вказано в заяві.

В заяві нагадали, що нещодавно в українців у результаті конституційної реформи хотіли забрати право обирати президента, але у спільній боротьбі це право було відстояне.

"Тепер ми повинні захистити Конституцію і своє право на добробут. Ми не будемо терпіти того, що якість життя кожного українця катастрофічно знижується, дорожчає хліб, продукти й ліки, а влада, замість підвищити зарплати, пенсії та стипендії, повернути до бюджету приховані 10 мільярдів, переймається непотрібною суспільству так званою конституційною реформою", – йдеться у заяві.

"Тому ми вимагаємо негайно прийняти в Верховній Раді України розроблений нами законопроект "Про термінові заходи з розподілу прихованих доходів Державного бюджету України 2004 року" і припинити діяльність, спрямовану на встановлення в Україні диктатури!" – стверджує "Наша Україна".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування