КУЧМІСТИ НЕ ЗНАЮТЬ, ЧИ ТРЕБА ПЕРЕГОЛОСОВУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ

П'ятниця, 9 квітня 2004, 13:21
Постійний представник президента України в парламенті Олександр Задорожній заявляє, що конституційна коаліція ще не прийняла рішення про те, чи буде вона вимагати поставити на голосування законопроект щодо політреформи без змін у редакції попереднього схвалення.

Як заявив Задорожній в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, конституційна коаліція (до неї входять фракції більшості, комуністи і соціалісти), можливо, прийме рішення про це на наступному тижні.

Він підкреслив, що в представників конституційної коаліції існують різні думки.

"Формально юридичні підстави є (для винесення на голосування проекту), але потрібно зважити політичні наслідки, тому координаційна рада (більшості) сьогодні рішень не прийняла, які міри будуть прийматися", – заявив депутат, відзначивши, що така позиція "дуже хибка".

Задорожній підкреслив, що "аналіз стенограми показує", що на голосування був поставлений інший законопроект.

"Відповідно, існує радикалізація частини членів конституційної коаліції, що вимагає переголосування, частина членів конституційної коаліції не впевнена в тому, що потрібно їм робити якісь кроки", – сказав постпред президента в Раді.

Відповідаючи на питання про те, звідки взялися сумніви в тому, що голосувався законопроект №4105, він відзначив: "Вся країна знає номер №4105, а от №1674 – не чули, тому питання не в номері".

Задорожній пояснив, що Верховна Рада прийняла рішення внести зміну до законопроекту, не анулювавши постанову, відповідно до якого, зокрема, не можна вносити зміни до вже схваленого проекту.

Як повідомлялося, у середу депутати прийняли постанову про винесення на голосування 8 квітня проекту закону (№4105), до якої не передбачалося вносити змін і вилучень.

Спікер Володимир Литвин поставив у четвер на голосування законопроект в цілому з однією поправкою, про яку домовилися, за його словами, лідери фракцій – зміни будуть діяти з моменту вступу на посаду президента, обраного в 2004 році. Законопроект не пройшов – за 294 голосів (необхідно 300).

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Фальсифікат

Свято на вулиці опозиції. Траур на вулиці Банковій

МОРОЗ ЗНАЄ, ЯК ЩЕ РАЗ МОЖНА ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ПОЛИТРЕФОРМУ

ЛИТВИН ТАКИ СТАВИВ НА ГОЛОСУВАННЯ ПРОЕКТ №4105, АЛЕ З НОМЕРОМ МІН'ЮСТУ

У п'ятницю політреформу переголосовувати не будуть?

Поіменне голосування за зміни до Конституції України

Політреформа провалилася

Медведчуку може не вистачити голосів на політреформу


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News