Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко критикує комуністів і готується до роботи в підпіллі

Субота, 1 травня 2004, 16:39
Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко заявляє, що президентські вибори в Україні "можуть закінчитися трагедією для країни".

У суботу, виступаючи на 14-м з'їзді ПСПУ в Києві із звітною доповіддю про роботу партії за період після попереднього з'їзду, Вітренко заявила, що "після виборів президента ПСПУ може бути заборонена", тому члени партії "мають бути готові до роботи в нових умовах – в умовах підпілля".

Вона звинуватила Соціалістичну і Комуністичну партії України в "опортунізмі" й "обслуговуванні інтересів буржуазії". Зокрема, заявила лідер ПСПУ, Соцпартія і Компартія є партіями "вмираючого соціалізму", а Прогресивна соціалістична партія – "партією наукового соціалізму".

За її словами, опортуністична позиція соціалістів і комуністів виявилася в голосуванні з політичної реформи. Вітренко назвала це голосування "єзуїтством", оскільки СПУ і КПУ "спочатку створювали, зміцнювали і модифікували буржуазний режим, що існує в Україні, а тепер критикують його".

"Замість руйнування буржуазно-парламентської машини з диктаторськими повноваженнями президента, комуністи і соціалісти об'єдналися з президентськими фракціями", – підкреслила вона.

Вітренко заявила, що конституційна реформа в Україні необхідна, однак передусім потрібна "нова Конституція, яка узаконила б радянську владу". Вона також виступила з різкою критикою на адресу США і політики Організації Об'єднаних Націй, яка "забезпечує політичне прикриття нового переділу світу".

Лідер партії висловилася за створення "трикутника справедливості трьох центрів цивілізації" на основі слов'янського союзу України, Білорусії і Росії, об'єднаного арабського світу і Китаю".

Завершуючи виступ, лідер ПСПУ заявила, що головне завдання партії – "об'єднання українського народу для захисту країни від американської колонізації і втягування в НАТО, а також забезпечення розквіту країни, що можливо в союзі України, Росії і Білорусії".

З'їзд ПСПУ також планує ухвалити низку резолюцій, зокрема, "Зупинити фашистів США – врятувати людство", "Політреформа. Міфи надій і чергова зрада СПУ і КПУ радянської влади", "Союз України з Росією і Білорусією – гарантія нашої територіальної цілісності, національної безпеки, відродження економіки і підйому добробуту народу України", "Соціальні проблеми України: геноцид і безправ'я".


Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...