Підлеглі Медведчука знову тиснуть на засновників "Львівської газети"

Четвер, 6 травня 2004, 13:32
Податкова інспекція знову перевіряє підприємства, власники яких є засновниками "Львівської газети".

Як повідомляє "Львівська газета", в середу до ВАТ "Троттола", директором якої є Ярослав Рущишин – один з засновників "Львівської газети", завітали податківці з іще однією позаплановою перевіркою.

Саме це підприємство, а також Мистецьке об’єднання "Дзиґа" стали об’єктами найбільш пильної уваги з боку податкових органів перевірки у протистоянні "Газета"-ДПА, зазначає видання.

За даними видання, перевірка на ВАТ "Троттола" триватиме щонайменше 90 днів, незважаючи на те, що після одинадцятимісячного тиску справу проти власника "Троттола" було закрито.

Як повідомляє "Газета", на рейд в середу прибуло близько 20 представників ДПІ Франківського району міста Львова, які вимагали надати пакет бухгалтерських документів діяльності підприємства.

Як повідомив "Газету" Ярослав Рущишин, перевірку здійснюють на предмет дотримання вимог податкового законодавства. Згідно з дорученням, її розпочали 30 квітня 2004 року, триватиме ця процедура аж 90 робочих днів.

За словами Ярослава Рущишина, вперше в рамках цієї перевірки податківці завітали минулої п’ятниці, під кінець робочого дня, а попереду були вихідні та святкування Дня міста Львова.

Вони вимагали надати їм бухгалтерські документи. Однак кримінальну справу проти керівників "Троттоли" порушили саме на підставі цих документів, тому наразі вони знаходяться в адвокатів захисту, про що податківців повідомили.

"Коли прибули податківці, мене вже не було на робочому місці, – каже пан Рущишин. – Спочатку вони змирилися з тим, що не отримають бажаного, та спокійно пішли з фабрики. Та все таки, напевно, отримавши, м’яко кажучи, певні вказівки, повернулися о 19.00 й опломбували двері бухгалтерії, щоб я не вивіз кудись документів... Вони не повірили мені, що їх у мене немає, і пообіцяли, що прийдуть у середу цілою бригадою..."

На думку Ярослава Рущишина, податківці своєю вимогою хочуть "лише спровокувати конфлікт, оскільки не можуть змиритися з тим, що проти керівника підприємства відкрито кримінальну справу, а його підприємство й далі справно діє".

Суд визнав правоту в усіх основних епізодах саме ВАТ "Троттола", а щодо решти розгляд ще триває. "Зараз податківці домагаються одного – вони доводитимуть, що ми не хочемо надати їм потрібних документів для перевірки, – наголошує він. – Якщо справді все піде за їх сценарієм, то зможуть робити все, що заманеться, в тому числі арештувати активи підприємства..."

В середу, зазначає "Газета", податківці поставили ультиматум: якщо їм не пред’являть документів, то вони застосують інші міри, а саме – арешти.

За словами Ярослава Рущишина, в нього немає іншого виходу, як віддати зазначені документи на перевірку, оскільки наразі податківці сильніші. "Уранці ми повинні передати їм бухгалтерські документи, а то вони зупинять роботу "Троттоли", а на це я не можу піти, оскільки тут працюють 600 осіб, є певний план роботи, якого б не хотілося порушувати", – зазначив він.

"Паралельно ж звертатимемося до суду, оскільки, на нашу думку, причина перевірки взагалі абсурдна, її здійснюють за порушенням справи проти іншого підприємства. На нашу думку, мали здійснювати лише зустрічну перевірку за розрахунками підприємства. Тут і криється парадокс – відкривають справу проти одного підприємства, а перевіряють – "кого треба", – розповів Рущишин.

Газета також відзначає, що під час святкування Дня міста представники податкової справно відвідали всі акції (а їх проводили чимало), до яких була причетна "Дзиґа".

"Поки що важко передбачити, як розгортатимуться події. Хоча те, що тиск на засновників "Львівської газети" посилили, є вже доконаним фактом", – наголошує "Газета".

Читайте також:

"Львівська Газета" – вершина айсберга?

Звернення "Львівської газети" із приводу затримання Маркіяна Іващишина


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування