Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заводи Ахметова і Тігіпка послухалися Кучму, а Пінчука – ні

Четвер, 6 травня 2004, 19:04
Рекомендації Антимонопольного комітету щодо зниження цін на металопродукцію виконали підприємства, які входять до складу груп "Приват", "СКМ" і "ТАС".

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

Згідно із повідомленням, "належної реакції" поки що нема лише з боку групи "Інтерпайп".

Як відомо, група "Інтерпайп" належить Віктору Пінчуку, "СКМ" – Ринату Ахметову, "ТАС" – Сергію Тігіпку, "Приват" – Ігорю Коломойському.

Антимонопольний комітет зазначив, що виконує доручення президента України щодо нормалізації ситуації в гірничо-металургійному комплексі.

У четвер в комітеті відбулася нарада з представниками найбільших підприємств вугледобувної, збагачувальної, коксохімічної та металургійної ланок.

"Йшлося про невідкладні проблеми, з якими сьогодні зіткнулася галузь – це різкий ріст цін на металопродукцію та кокс", – повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

За словами глави Антимонопольного комітету Олексія Костусєва, їх відомство "цікавить роль посередників у гірничо-металургійному комплексі та непропорційне ціноутворення в його сегментах".

"Сьогодні у єдиному, по суті, виробничо-технологічному ланцюжку хтось "збирає вершки", а хтось змушений виживати . Така ситуація ненормальна, її треба виправляти", – сказав Костусєв.

Як відомо, ситуація з цінами загострилася після останньої прес-конференції президента Кучми. Він тоді заявив, що його "особливо непокоїть" тенденція зростання цін на метал – в 2003 темпи подорожчання у металургії були в два з половиною рази вищі, ніж у машинобудуванні, а в січні-березні цього року вони вищі уп'ятеро.

За словами президента, найбільше подорожчали кокс, феросплави, металобрухт.

Кучма тоді сказав, що якщо влада не втрутиться у ситуацію "найжорсткішими заходами", то Україна може втратити машинобудування. "Це ту золоту курочку, яка останні роки несе нам золоті яйця. Ми пишаємося тим, що розвиток економіки в більшості своїй йде за рахунок машинобудування, це інноваційний шлях, можна так сказати", – пояснив Кучма.

Президент також розкритикував роль Антимонопольного комітету. "Я не знаю, чим він займається, якщо він не звернув увагу на ці проблеми, значить, його у нас не існує", – заявив тоді також Кучма.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування