Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінздоров'я спростовує дані про численні жертви в Запорожжі

П'ятниця, 7 травня 2004, 00:00
Міністерство охорони здоров'я України спростовує повідомлення ряду ЗМІ про численних потерпілих внаслідок пожежі і вибухів снарядів на артилерійській базі в селі Новобогданівка Запорізької області, інформуючи, що, за оперативними даними, умерли п'ять чоловік і постраждали чотири.

Про це повідомляє в п'ятницю Інтерфакс-Україна.

За даними Мінздоров'я за станом на 16.00 п'ятниці, від поранень у результаті вибухів боєприпасів загинула одна людина, три людини умерли від серцевих нападів, одна людина умерла внаслідок отриманої при евакуації черепно-мозкової травми.

Крім того, у лікарнях знаходяться четверо потерпілих: з них дві людини поранені й одержали опіки, дві людини одержали травми під час евакуації. Потерпілим надається медична допомога, їхній стан задовільне.

Мінздоров'я робить усе можливе для мінімізації медичних наслідків надзвичайної ситуації, повідомляє прес-секретар міністра охорони здоров'я Андрія Підаєва Уляна Лозан.

На місці події працює створений за наказом міністра оперативний штаб з ліквідації медичних наслідків надзвичайної ситуації на чолі із заступником міністра Володимиром Білим. Розгорнуто біля тисячі додаткових ліжок в установах охорони здоров'я Запорізької області.

Для надання медичної допомоги створено 110 бригад хірургічного, травматологічного й анестезіологічного профілю, 7 спеціалізованих бригад для надання медичної допомоги дітям.

Міністерство охорони здоров'я навіть у випадку погіршення ситуації готове забезпечити належну медичну допомогу можливим потерпілим. Відомство також просить засоби масової інформації користуватися лише офіційною інформацією.

Як раніше повідомляло "РІА-Новини" з посиланням на українське агентство "ІНФА" медичної допомоги мали потребувати від трьох до чотирьох тисяч осіб, що опинилися в зоні пожежі на військових складах у Мелітопольському районі Запорізької області України.

За даними агентства, до районної лікарні Новокостянтинівки з опіками різного ступеня доставлені дев'ять чоловік.

Тим часом Московське міське відділення Російського Червоного Хреста збирає кошти для потерпілих у результаті пожежі на складах боєприпасів у Запорізькій області України. Про це повідомила голова МВ РЧХ Надія Дорофєєва.

Як повідомив раніше віце-прем'єр України Андрій Клюєв, пожежу на військових складах вдалося локалізувати. За словами Клюєва, який є керівником Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, територія ураження зменшується.

У той же час, з метою забезпечення безпеки людей, що проживають на території навколо складу, ухвалено рішення про розширення зони евакуації до 10 кілометрів від епіцентру вибухів.

Пожежа на військових складах почалася напередодні близько 13.00 за місцевим часом. Пізніше почали детонувати артилерійські снаряди. За даними Генштабу ЗС України, на 275-й базі збереження зброї знаходився весь спектр боєприпасів для артилерійського озброєння Сухопутних військ.

Читайте також:

Пожежу на складах у Запорізькій області гасить дощ

Комуністи вже здають кров для 3 потерпілих від вибухів у Запорізькій області

Марчука, Васильєва, Смєшка та Реву кличуть до парламенту через загрозу "техногенної катастрофи"

Катастрофа в Запорізькій області: 5 чоловік загинуло, 5 000 евакуйовано. Поруч з місцем вибухів – Запорізька АЕС

ВИБУХИ В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ МОЖУТЬ ПРИЗВЕСТИ ДО ХІМІЧНОГО ЗАРАЖЕННЯ?

ВИБУХОМ СКЛАДУ СНАРЯДІВ ЗНЕСЛО ПІВСЕЛА І ЗАЛІЗНИЧНУ СТАНЦІЮ

Генпрокуратура попереджала Міноборони, що почнуться вибухи

Януковичу "прикро" через вибухи в Запорізькій області

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...