"Наша Україна" встановить імпровізовані нари в Харкові

П'ятниця, 7 травня 2004, 15:13
Члени "Нашої України" вирішили підтримати своїх колег по блоку Віктора Ющенка, арештованих після подій 1 травня в Харкові.

Представники Християнсько-демократичного союзу, який входить у блок "Наша Україна", встановили імпровізовані нари на центральної площі Харкова, повідомляє ІМІ.

За "ґрати" сядуть голова Харківської організації Християнсько-демократичного союзу Юрій Потикун, його заступник Олександр Тутов та інші члени партії.

Тюрму замінить колючий дріт, натягнутий посеред, а нарами побудуть стільці. Таким чином члени блоку Віктора Ющенка висловлюються проти арешту двох колег-опозиціонерів – Варченка та Золотарьова.

Ці два "наших українця" були затримані за організацію акції "Остання сорочка Януковичу", підчас якої "подарували" свій верхній одяг прем'єр-міністру. Суд вирішив, що акція заплямувала честь і гідність Віктора Януковича. Варченко пробуде за ґратами 10 діб, Золотарьов – 15.

Судове засідання у справі Варченка-Золотарьова відбувалося "поспіхом, без належного розгляду справи", повідомляє прес-служба "Нашої України". По справі Золотарьова суддя відмовився запросити свідків, а в ході розгляду справи Варченка суд заслухав свідчення правоохоронців та проглянув оперативну зйомку міліції.

При цьому протягом усієї зйомки на плівці зафіксовано, що півтора десятка правоохоронців спокійно стежать за діями Варченка та Золотарьова і не намагаються перешкодити їм у скоєнні того, що суд назвав "злочином". Пояснюючи свою бездіяльність, міліціонер заявив, що міліція боялася "встановити правопорядок", оскільки втручання правоохоронців нібито могло спровокувати масові заворушення.

"Наша Україна" в заяві, підписаній Ющенком, назвала події із арештом харківських активістів "політичними репресіями".

"Брутальність, з якою опричники влади у Харкові, Мукачевому та інших містах України переступають через закон та Конституцію, нашвидкуруч фабрикують справи та чинять розправу, свідчить про одне: влада разом із підконтрольними їй судами намагається будь що залякати громадян України", – сказано в заяві.

Читайте також:

Харків'ян, які 1 травня хотіли подарувати Януковичу "останню сорочку", арештували на 10 діб


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News