Боєприпаси продовжують вибухати хаотично. Слідом за людьми евакуюють тварин

П'ятниця, 7 травня 2004, 17:08
У Запорізькій області тривають "осередкові" пожежі на території складів з подальшою детонацією боєприпасів, вибухи мають хаотичний характер.

Про таку ситуацію станом на 14 годину повідомив міністр з надзвичайних ситуацій Григорій Рева.

З метою ліквідації надзвичайної ситуації розгорнуто роботу оперативної групи Державної комісії з питань надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба МНС.

За її даними, налагоджене життєзабезпечення населення, яке було евакуйоване із населених пунктів можливої зони ураження, йому надається медична допомога, гаряче харчування.

Також було евакуйовано 11 військовослужбовців Збройних сил, які перебували в захисних спорудах (підвальних приміщеннях села Новобогданівка).

Згідно із заявою прес-служби МНС, проводиться розвідка ситуації як безпосередньо на території складів, так і навколо них.

У місці постійної дислокації аварійно-рятувального загону МНС України у селищі Мирне Мелітопольського району зосереджено 8 піротехнічних груп МНС загальною кількістю 51 чоловік та 19 одиниць техніки, з яких залучено до дій за призначенням шість груп.

МНС повідомляє, що одна піротехнічна група Міністерства забезпечує проведення відновлювальних робіт на магістральному газопроводі Запоріжжя-Мелітополь.

Дві піротехнічні групи МНС України проводять перевірку стану залізничних колій у районі станції Федорівка та прилеглих територій щодо виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Дві піротехнічні групи забезпечують проведення відновлювальних робіт з енергопостачання населених пунктів, які були знеструмлені.

Одна піротехнічна група проводить перевірку та очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у районі с. Терпіння; на цей час визначаються зони діяльності піротехнічних груп МНС та Міноборони щодо очищення території від вибухонебезпечних предметів.


До цілодобового чергування на нафтобазі та двох автозаправних станціях залучено 7 одиниць пожежної техніки та 37 чоловік особового складу.

Для проведення повітряної розвідки передислоковано із авіаційного загону МНС у місті Ніжин Чернігівської області вертоліт МІ-8, обладнаний пристроєм для пожежегасіння.

Також рятувальниками організовано виведення домашньої худоби з населених пунктів, із яких було евакуйоване населення, та проведено інформування населення про дії у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування