Читачам "Української правди"

Середа, 2 червня 2004, 10:52

Від УП. "Українська правда" отримала листа від глави адміністрації президента Віктора Медведчука. Він звертається зі спростуванням відомостей стосовно кримінальної справи, порушеної проти нього у молоді роки. Погоджуючись із правом Медведчука на оприлюднення його точки зору, "УП" повністю вміщує текст його листа.

Від себе лише додамо, що "УП" ніколи не згадувала в негативному контексті батька Віктора Медведчука, про що він пише в своєму листі. Навпаки, під час інтерв'ю Медведчука в 2001 році "Українська правда" коректно запитала стосовно цього і він мав можливість спростувати чутки, які існували. Також Медведчук подякував, що може внести ясність у цей аспект.

Сподіваючись, що даний текст читатиме сам Віктор Медведчук, ми зі сторінок видання в чергове звертаємося до нього дати інтерв'ю "Українській правді" – що він особисто обіцяв кореспонденту "УП" рік тому в австрійському Зальцбургу. Знайти контактні координати йому буде нескладно.

Нижче ж подається текст Віктора Медведчука:



Читачам "Української правди"

У зв'язку з тим, що веб-сайт регулярно розміщує про мене, про моїх рідних та близьких недостовірну інформацію, яка паплюжить людську честь і гідність, а також кидає тінь на світлу пам'ять про мого батька, я змушений нагадати про наступне.

Постановою заступника генерального прокурора СРСР Гусєва С.І. кримінальна справа №15-100 була закрита за відсутністю в діях Віктора Медведчука та інших складу злочину.

 
Студент Віктор Медведчук
 

Про цей факт йдеться також в рішенні судді Печерського районного суду міста Києва від 7.04.04. Воно стосувалося мого позову до автора книги Дмитра Чобіта. Прошу запам'ятати це принципове для моєї біографії юридичне формулювання, яке по суті означає, що свого часу мала місце судова помилка.

Не зважаючи на букву закону, "Українська правда" продовжує тиражувати вигадану інтерпретацію судового вироку. Так, у матеріалі "Судимості Януковича, слід КДБ і аналогії з Медведчуком" від 14 травня 2004 року, автор В.Бойко пише про те, що "кримінальна справа проти В.Медведчука була закрита за малозначністю скоєного".

Я вважаю, що ця авторська неточність допущена навмисне, аби виправдати плітки про начебто мої стосунки з КДБ, яке буцімто і подбало про мою подальшу долю. Крім того, така неіснуюча редакція вироку суду залишає моїм опонентам право і надалі мусувати вичерпану тему "судимості Медведчука".

Публічно попереджаю "Українську правду" про неприпустимість у подальшому розповсюдження про мене свідомої дезінформації. Як відомо, автор книги про мене Д.Чобіт згідно з рішенням Печерського райсуду Києва вже "приносить вибачення Медведчуку Віктору Володимировичу за розповсюдження про нього відомостей, що не відповідають дійсності".

Чобіт, нагадаю, крім іншого паплюжив пам'ять про мого батька, зводячи на покійного наклепи. Розглянувши справу у відкритому судовому засіданні, Печерський суд встановив, що "до примусового вивозу населення з України в Німеччину він ніякого відношення не мав", а засуджений був за "контрреволюційну націоналістичну діяльність".

Крім того, "У пособництві німецьким окупантам не звинувачувався", попри твердження Чобіта у його книзі.

В рішенні суду йдеться і про відшкодування заподіяної мені моральної школи - з Чобота стягнуто 100 тисяч гривень, а з видавництва, що видало його книгу, - 50 тисяч, які будуть направлені в дитячі дошкільні заклади.

Маю надію, що "Українська правда" виправить помилку і не буде використовувати в майбутньому щодо мене та моєї рідні неперевірені факти.

З повагою, Віктор Медведчук

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування