Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шустер пообіцяв Кучмі розповісти всю правду

Понеділок, 7 червня 2004, 13:29
Президент України Леонід Кучма закликає політичну еліту країни стимулювати перетворення України в європейську державу, яку б хотіли бачити в Європейському Союзі.

"Наша задача - самім будувати Європу в себе в Україні, щоб нам пропонували, а не ми просили. Це вважаю головною задачею всієї політичної еліти в Україні", - заявив Кучма в понеділок на спільній із президентом Словаччини Рудольфом Шустером прес-конференції за підсумками переговорів у Києві.

Кучма подякував Шустеру за те, що він завжди, у тому числі у важкі для України часи, підтримував її.

"Ми ще раз підтвердили - ми потрібні один одному, що та невелика стіна у вигляді Шенгенських угод після приєднання наших сусідів, у тому числі Словаччини, до Європейського Союзу - вона тимчасова. Від нас самих залежить, наскільки це буде тривало, чи готові ми на цей виклик (відповісти - ІФ)", - сказав український президент.

Він відзначив, що в ході переговорів із Шустером вони обговорили питання двостороннього співробітництва, ситуацію в Європі і світі. "У нас немає абсолютно ніяких розбіжностей", - підкреслив Кучма.

У свою чергу президент Словаччини Шустер завіряє, що шенгенський кордон не стане перешкодою для розвитку співробітництва України і Словаччини, яка увійшла до Європейського Союзу.

"Шенгенська границя не буде поділяючим рубежем України і Словаччини, це буде прозора границя для розвитку подальшого співробітництва між двома державами", - заявив Шустер.

Він підкреслив, що Словаччина завжди підтримувала співробітництво України з Євросоюзом, і заявив про намір поділитися досвідом країни щодо вступу до НАТО і ЄС.

Шустер підкреслив, що Словаччина підтримує намір України стати членом міжнародних організацій. "Ми допоможемо, щоб про Україну у світі знали правду. Ми зі своєї сторони будемо поширювати цю правду, і підтримувати правдиві слова про Україну", - сказав він.

Словацький президент висловив задоволення активною участю бізнесменів Словаччини в економічній діяльності в Україні і співробітництвом з нею.

Він підкреслив, що має намір у майбутньому активно підтримувати підприємства двох країн, а також подальший розвиток співробітництва двох країн в освіті, спорті і культурі.

Кучма на спільній зустрічі з журналістами після переговорів у понеділок у Києві зачитав указ, відповідно до якого словацький президент нагороджений "за видатний особистий внесок у розвиток і зміцнення словацько-українських відносин".

Шустер, приймаючи нагороду від українського президента, підкреслив, що зворушений цією подією. "Я високо ціную цю високу нагороду, отриману з рук президента України", - сказав він, відзначивши, що нагородження українським орденом стало для нього несподіванкою.

"Я буду пам'ятати цю хвилину і тоді, коли не буду обіймати посаду президента. Я завжди буду намагатися розвивати співробітництво, дружбу, бути близьким другом України і її народу", - заявив словацький президент.

З 15 червня посаду президента Словаччини обійматиме Іван Гашпарович, обраний у квітні нинішнього року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...