Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генсек де Гооп Схеффер попередив Україну про умови вступу до НАТО

Понеділок, 7 червня 2004, 17:00
Генеральний секретар НАТО Яап де Гооп Схеффер сказав, що Україні потрібно зміцнити свої демократичні установи, якщо вона хоче стати членом цього військового альянсу.

На спільному засіданні міністрів оборони країн НАТО та українських представників у Варшаві Схеффер сказав, що Україна має розвивати громадянське суспільство та гарантувати верховенство права перед тим, як зможе вступити до організації.

Він сказав, що вся міжнародна спільнота зараз пильно стежить за приготуваннями до президентських виборів в Україні у жовтні цього року.

Як очікується, НАТО та Україна мають у понеділок підписати меморандум про взаєморозуміння, який дозволить Північно-Атлантичному альянсу використовувати для своїх операцій українську транспортну авіацію.

Як передає з Варшави кореспондент української служби Бі-Бі-Сі, міністр національної оборони Польщі Єжи Шмайдзінські сказав, що консультації з Україною становлять "нагоду переглянути все те, що чинять українці задля реформування своїх збройних сил та оборонної системи, а також як Київ дотримується своїх зобов'язань щодо НАТО".

Міністр Шмайдзінські повідомив, що польський уряд підтримує просування України до НАТО, оскільки "це корисно для України та Європи".

В інтерв'ю польській пресі Єжи Шмайдзінські зазначив, що Україна протягом останніх місяців реалізує дуже інтенсивну програму реформи системи оборони, щоб запровадити "засади цивільного демократичного контролю над армією".

Читайте також:

НАТО НАГАДАЛО КУЧМІ, ЩО ВІН МАЄ ПІТИ В ЖОВТНІ 2004

ГЕНСЕК НАТО ОБІЦЯЄ НАБРИДАТИ КУЧМІ ПИТАННЯМИ ПРО ДЕМОКРАТІЮ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування