ЖЕРДИЦЬКИЙ І ДІДЕНКО ОТРИМАЛИ В НІМЕЧЧИНІ 10 РОКІВ ТЮРМИ НА ДВОХ

Понеділок, 7 червня 2004, 18:39
До п`яти років і десяти місяців ув`язнення засуджено колишнього президента "Градобанку", екс-депутата українського парламенту Віктора Жердицького за привласнення великих сум грошей, що призначалися для відшкодування колишнім остарбайтерам.

Як повідомляє агентство "Франс прес", колишній голова комерційного банку був визнаний винним німецьким судом у тому, що він зняв готівкою 2,5 мільйона доларів США з рахунку німецького фонду, що був створений для виплати компенсації українським остарбайтерам.

Суд німецького міста Гілдесхайм засудив на чотири роки і три місяці його співучасника Ігоря Діденка – колишнього керівника компанії "Нафтогаз України".

Як повідомлялося, Жердицький був головою українського "Градобанку" 1995 року, коли німецький уряд через цей банк здійснив виплати 400 мільйонів марок (204 мільйон євро, 252 мільйонів доларів) як компенсації примусовим робітникам.

Жердицький був затриманий в Україні в 1996 році разом з Діденком за підозрою у привласненні частини грошей, але, будучи обраним народним депутатом, отримав парламентський імунітет проти судових переслідувань. Німецька поліція затримала Жердицького у місті Ганновері, коли він знімав з рахунку у "Дойче банку" 50 тисяч доларів.

УНІАН

Читайте також:

СУД ОГОЛОШУЄ ВЕРДИКТ У СПРАВІ ЖЕРДИЦЬКОГО-ДІДЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News