Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генерал Кравченко заявляє: Геннадій Михайлович Б. – організатор відпочинку Кучми в Баден-Бадені

Четвер, 1 липня 2004, 14:43
Як і обіцяла, "Українська правда" продовжує публікувати заяви екс-офіцера безпеки посольства України в Німеччині Валерія Кравченка. У новому повідомленні генерал розповідає, хто саме на місці в Баден-Бадені організовував приїзд президента Кучми у "Макс Грюндіг Клінік". Як відомо, до цього моменту залишалося нез'ясованим, хто ж саме платив за українського президента.

Своє попереднє повідомлення Кравченко закінчив тим, що перед приїздом Кучми глава протоколу президента Георгій Чернявський направив лист українському посольству, у якому повідомлялося, хто разом з гарантом прибуде в Німеччину.

У листі містилося прохання "вирішити питання про проведення прикордонних і митних формальностей у відповідності зі статусом гостей".

Що відбулося далі, Кравченко розповідає в третій заяві. Він погодився передати її до "Української правди" за умови дослівного цитування:

"Надалі події [після листа Чернявского до посольства України в Берліні] розвивалися у такий спосіб: письмових вказівок не надходило ні з Міністерства закордонних справ, ні з адміністрації президента. Посол намагався одержати хоч якусь інформацію від Чернявського, занепокоєння почала виявляти німецька сторона.

Мої зусилля отримати необхідні дані з контори ні до чого не призвели. Паралізований центр багатозначно мовчав. Німецький МЗС безуспішно намагався одержати відповіді на такі питання:

- де буде розміщений президент України: місто, вулиця, будинок, телефони?
- чим обумовлена велика кількість охорони президента – 16 осіб?
- яким чином буде організований повітряний коридор?
- яким літаком прибуде президент?

Справа в тому, що літак ІЛ-62 через свої високі децибели має право використовуватися на території Німеччини тільки під час офіційних візитів. У нашому випадку мова йшла про приватний візит президента.

Одним словом, з самого початку візит гаранта до Німеччини був окутаний густим туманом. На дворі стояв грудень, точніше, 24 грудня, друга половина дня. До візиту президента залишалося менше двох діб. Усе посольство стояло на вухах. А посол безуспішно намагався налагодити контакт з адміністрацією президента.

І раптом несподівано з'явилося сонце, туман розсіявся, посол повеселішав, посольство пожвавішало, на сцені з'явився наш ангел-рятівник в особі такого собі "Геннадія Михайловича Б." Захлинаючись по телефону, перебиваючи сам себе, Геннадій Михайлович став розповідати про те, яка для нього це висока честь приймати гостей з України.

Протягом 15-20 хвилин він відповів на всі питання, які цікавили нас. Явки, адреси, паролі і все інше.

Виявилося, що Геннадій Михайлович і є той представник адміністрації президента України на території Німеччини, якому доручена підготовка й організація реабілітації президента.

Оскільки Геннадій Михайлович Б. виявився новим актором у цьому спектаклі, я, природно, не міг не поцікавитися їм. Отже, вік приблизно 50-52 роки, зріст – десь 175 см, вага середня, обличчя явно єврейської національності, багатослівний, мова неконтрольована.

Разом із дружиною Ларисою Геннадій Михайлович є керівником фірми "ZH GmbН", офіс якої розташований у Баден-Бадені по Інзельштрассе. Фірма офіційно, підкреслюю офіційно, спеціалізується на посередницьких послугах.

З проспекту фірми: "Короновані особи, мільйонери і бізнесмени, зірки світового мистецтва в Баден-Бадені часті гості. Побачити, як виглядає цей легендарний курорт, спробувати на собі унікальні властивості його цілющих вод, оцінити справжній німецький сервіс ви можете вже сьогодні. Якщо ви приїдете один чи з родиною, вам завжди будуть раді як найбільшим знаменитостям. Взявши в руки наш каталог, ви вже зробили перший крок до знайомства з Баден-Баденом і з нами. Вам залишилося тільки набрати номер нашого телефону і замовити квитки на найближчий авіарейс. Все інше за вас зробимо ми: зустрінемо і проведемо в аеропорті, забронюємо готель, надамо кваліфікованого перекладача, сплануємо кожен день вашого перебування, організуємо екскурсії та поїздки по Німеччині і містам Європи, для ваших дітей організуємо незабутню поїздку в німецький "Диснейленд – Європа Парк", допоможемо в придбанні нерухомості, оформимо медичну страховку, надамо візову підтримку. Усі наші співробітники говорять російською мовою. Інвестуйте гроші в найкоштовніше – у власне здоров'я! Відпочивайте і лікуєтеся в Німеччині! І знайте, що в Баден-Бадені на Вас чекає надійний партнер ZH GmbН".

Геннадій Михайлович Б. і його дружина Лариса виявилися нашими співвітчизниками з України, обоє актори. Лариса закінчила театральний інститут Карпенко-Карого в Києві, встигла попрацювати в театрах Запорожжя й в Ужгороді.

У той час як Геннадій і Лариса, потираючи руки, закінчували останні приготування до візиту президента, такий собі Володимир Цвіль, він же бізнесмен, він же колишній консул України в Мюнхені, а тепер і відомий учасник касетного скандалу, таємно пробирався лісами Шварцвальда з радисткою Кет на висоту Бюлерхьое з повідомленням для президента...

Далі буде".

Читайте також дві перших заяви генерала Кравченка:

Генерал Кравченко про те, як "пацани з АП" готували візит Кучми в Баден-Баден

Генерал Кравченко розповідає про те, що сталося в Баден-Бадені під час лікування Кучми

Читайте також про скандали з відпочинком Кучми в Баден-Бадені:

Кучма поїхав у Баден-Баден після звернень "провідних вітчизняних та іноземних діячів"

Для АП не існує питання про операції Кучмі в Карлсруе

У Карлсруе Кучмі була зроблена таємна операція?

Баден-баденські спонсори Кучми

Не шукайте Кучму в Баден-Бадені. Він у гостях у Бакая

Бакай відповів, за чий рахунок Кучма відпочивав у Баден-Бадені

Кучма помер? Кучма живий!

На Кучму готували замах у Баден-Бадені, але Кравченко не захотів його врятувати

ЗАМАХ НА КУЧМУ В БАДЕН-БАДЕНІ "ОРГАНІЗУВАЛИ" У ДОНЕЦЬКУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування