Литвин починає ремонт. Але в разі чого – збере позачергову сесію в підвалі парламенту

П'ятниця, 2 липня 2004, 13:57
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин обіцяє у разі потреби зібрати позачергову сесію парламенту, навіть якщо сама сесійна зала буде непридатна для роботи.

На прес-конференції Литвин сказав, що вирішено "почати роботу по демонтажу крісел у сесійній залі".

"Ми вирішили почати ремонт, оскільки вже частина коштів витрачена на проектування, і зупинятися на півдорозі неможливо", – сказав він.

Коментуючи побоювання, що таким чином влітку неможливо буде провести позачергову сесію, Литвин сказав: "Якщо буде необхідність, ми зберемося і проведемо її – чи тут (у конференц-залі в підвалі парламенту), чи у холі, чи на дворі парламенту".

"Це все територія парламенту. Але подібне до "Українського дому" виключене. Дай Боже, щоб не було причин (збирати позачергову сесію)".

Литвин вчергове закликав усі політичні сили укласти угоду по ненапад.

"Я спробую як голова Верховної Ради оформити це у відповідний документ, запропоную підписати його у Верховній Раді", - додав Литвин.

"Я думаю, кожен кандидат має бути зацікавлений підписати документ. Бо кожен розуміє, що на нього є запас компромату", - додав спікер.

Литвин сказав, що переговорив з Ющенком з приводу такої декларації про ненапад, і в лідера "Нашої України" начебто є напрацювання з цього приводу.

За славами Литвина, в основі угоди про ненапад повинні бути три тези: "базові цінності", які поділяють депутати, сама обіцянка ненападу та теза про те, що "життя після виборів не закінчується".

Спікер також "рекомендував" кандидату в президенти після перемоги на виборах взяти "в команду" представників команди конкурента на виборах. "Треба цементувати Україну", - сказав він.

"Саме Верховна Рада буде здійснювати моніторинг за виборами", - зазначив Литвин.

На питання, чому парламент знову не заслухав силовиків про події в Мукачевому, спікер сказав, що "сам процес розгляду цього питання і рішення парламенту були позитивними".

"Різні політичні сили вичавили з Мукачевого стільки, скільки можливо", - додав він.

За словами спікера, на кінці сесії він відчуває "спустошеність". Він збирається під час відпустки відвідати санаторій "Зорі України" в Криму, куди запросив також журналістів. "Там уже сформована волейбольна команда, на нас чекають цікаві баталії", - сказав спікер.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування