СИМОНЕНКО, ВІТРЕНКО І БАЗИЛЮК ТЕЖ ОТРИМАЛИ КОРІНЕЦЬ У ЦВК. А Тігіпко став довіреною особою

Четвер, 8 липня 2004, 16:55
У четвер кількість кандидатів на пост президента України зросла до семи. ЦВК зареєструвала кандидатами ще трьох претендентів - лідерів КПУ Петра Симоненка, ПСП Наталю Витренко, і Слов'янської партії Олександра Базилюка.

Це рішення було прийнято на засіданні ЦВК у четвер.

ЦВК також на засіданні відмовила в реєстрації кандидатом у президенти лідеру Народної партії вкладників і соціального захисту Владиславу Кривобокову

Серед документів, поданих для реєстрації, було платіжне доручення, підтверджене печаткою партії, відповідно до якого Народна партія вкладників перелічила на рахунок ЦВК 500 тис. грн. Однак, як підтвердили ЦВК у головному управлінні казначейства України, у ЦВК від партії було внесено лише 500 грн. Крім того, ЦВК має зауваження до оформлення декларації про доходи.

Як відомо, раніше комісія відмовляла Базилюку в реєстрації. Його документи були повернені на доробку в зв'язку з тим, що вони були оформлені неналежним чином. Після усунення недоробок лідер Слов'янської партії знову подав документи 7 липня.

Раніше ЦВК зареєстрував кандидатами на посаду глави держави Олександра Ржавського, Віктора Ющенка, Олександра Мороза, Віктора Януковича.

В четвер також ЦВК також зареєструвала Сергія Тігіпка довіреною особою Януковича в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі.

Також на засіданні ЦВК затвердила 225 територіальних виборчих округів по виборам президента України.

ЦВК затвердив межі, центр і орієнтовану кількість виборців у кожному окрузі, виходячи з даних Державного комітету статистики про кількість виборців у Криму, областях, містах Києві і Севастополі, містах республіканського значення і районах країни, що базується на результатах всеукраїнського перепису 2001 року.

За даними всеукраїнського перепису населення, що проводився 5-14 грудня 2001 року, у країні проживало 48 млн. 416 тис. чоловік.

Населення України за станом на 1 травня складало 47,49 млн. чоловік. Це на 20 тис. менше, ніж місяць раніше - 47,51 млн. чіл.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News