Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У президенти піде "рухівець", який посадить олігархів-космополітів у тюрми

П'ятниця, 9 липня 2004, 14:51
У п'ятницю V з'їзд Народного руху України за єдність висунув кандидатом у президенти голову НРУ(є) Богдана Бойка.

На початку з'їзду голова Миколаївської облорганізації НРУ(є) Надія Колосовська зачитала звернення від усіх регіональних організацій партії із рекомендацією з'їзду висунути кандидатом у президенти Бойка.

"Ніхто із теперішніх кандидатів, крім нашого – Бойка Богдана Федоровича – не довів свою вірність українському народу, ніхто, крім нього, не висловлювався за побудову української національної держави, ніхто публічно не заявив про свій антикомунізм", - йдеться у зверненні.

Виступаючи перед однопартійцями, Бойко заявив, що і влада, й нинішня опозиція "мають одного господаря – це космополітичні олігархи, які правлять світом", а "всі без винятку уряди сповідували стосовно своїх громадян політику геноциду і прислуговували гнобителям". Таким чином, "всі економічні й політичні важелі управління перейшли до антиукраїнських сил".

За словами Бойка, "Україна перетворена у федерацію феодальних князівств на чолі з лідерами чотирьох космополітичних олігархічних угруповань-кланів, а саме: клан Пінчука-Кучми, Медведчука-Суркіса, Ахметова-Януковича, і четверте олігархічне угруповання утворили Ющенко і Тимошенко".

Бойко вважає, що "п'ятою колоною" справжньої опозиції стали "делеговані (в неї) представники пануючої олігархії, такі як колишній представник Кучми у Верховній Раді України Роман Безсмертний, представники крупного єврейського капіталу, колишні держслужбовці високого рангу – червоненки, порошенки, тимошенки, "ліберал-реформатор" на кшталт Пинзеника, ціла низка колишніх міністрів".

"В ідеологічному плані ми протиставляємо космополітизму ідеологію українського патріотизму", - заявив Бойко. Голова НРУ(є) переконаний, що "всі існуючі зараз в Україні помітні політичні сили грають на "одній половині поля", і ні ліва, ні права опозиція при цьому "не є захисниками якогось іншого типу побудови держави".

Натомість кандидат у президенти від НРУ(є) ставить своїми цілями, зокрема, побудову "національної народної держави", "ліквідацію режиму космополітичної олігархії", "перегляд умов олігархічної приватизації стратегічних об'єктів", українізацію, визнання етноциду проти української нації і декомунізацію, заборону продажу землі іноземцям, відновлення смертної кари за тяжкі вбивства, а також "антиглобалізм і протидію зовнішньому диктатові".

За словами Бойка, жоден із кандидатів у президенти не підтвердив публічно прихильність до цих вимог, а тому НРУ(є) змушений іти на вибори самостійно. "Метою моєї участі у виборах 2004 року є необхідність створити потужний правий сегмент в українській політиці, і на парламентських виборах 2006 року перемогти, сформувати уряд і проводити національно-патріотичну політику", - заявив голова НРУ(є).

Бойко зазначив, що протягом кількох останніх років проти нього ведеться "травля". "Я лишився останній, хто брав участь у національно-визвольних змаганнях (кінця 80-х- початку 90-х)", - заявив Бойко, додавши, що інші або відійшли від політики, або їх знищили.

З'їзд НРУ(є) затвердив передвиборчу програму свого кандидата "Бандитам – тюрми! Українцям – національну народну державу!"

Крім того, з'їзд також проголосував за входження в Коаліцію суспільно-політичних організацій "Рух українських патріотів" разом з ВО "Тризуб" ім. Бандери, УНА-УНСО (відлам, очолюваний Юрієм Тимою), Товариством відродження української нації, а також громадськими організаціями "Український патріот" та Всеукраїнський конгрес "Європейський вибір". Коаліція підтримуватиме на президентських виборах Богдана Бойка.

З'їздом було ухвалено заяву НРУ(є) "з приводу зрадницької угоди щодо реверсного використання нафтопроводу "Одеса-Броди", а також заяву "з приводу діяльності провокаторів і утриманців космополітичного кагалу добродіїв Плав'юка, Тягнибока, Івченка і Гайдамахи" (лідери, відповідно, ОУН, ВО "Свобода", КУН та ОУН(р)).

Богдан Бойко – один із засновників Народного руху України в 1988 р., народний депутат України трьох скликань (1991-2002), заступник голови НРУ та голова секретаріату партії у 1995-1999 рр., коли Рух очолював В'ячеслав Чорновіл.

В 2000 році Бойко створив партію НРУ(є), котра разом з партією Всеукраїнське об'єднання "Центр", близькою до Андрія Деркача, брала участь в парламентських виборах 2002 року. НРУ(є) і "Центр" набрали тоді лише 0,16% голосів виборців.

Багато з експертів характеризували НРУ(є) і виборчий блок "НРУ" як проект адміністрації президента, покликаний відібрати голоси у виборчого блоку "Наша Україна", до котрого ввійшли НРУ Геннадія Удовенка й УНР Юрія Костенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування