Мільйони Януковича

Середа, 4 серпня 2004, 11:53
Кажуть, що важко відстежити походження мільйонів, принаймні – перших. А от щодо п’яти підписних мільйонів Януковича – усе цілком прозоро.

3 липня, о 14.20 до мене у двері подзвонили.

– "Хто?" – "З ЖЕКу". Відчиняю. Стоять дві симпатичні жіночки.

– "Добрий день. Ви нас не впізнали? Ми ж ваші двірники. А на вибори збираєтеся?"

– "Так". – "А ми тут збираємо списки виборців".

Ото молодці, подумала я. Ще скільки до виборів, а вони списки звіряють. Взяли вони у мене паспорт, переписали дані. "А тепер, – кажуть, – розпишіться, будь–ласка". І дають мені... підписний лист за Януковича.

Стоп. Питаю: "Так це що, звірка списків виборців чи збір підписів?" – "А що? Нас ЖЕК послав, ми й збираємо. Та Ви не розумієте, ви ж можете за нього не голосувати, тільки підпишіть, і усе".

"А ви знаєте, – питаю, – що це зловживання вашого начальства службовим становищем, коли вас від ЖЕКу відправляють збирати підписи?" – "Ну, Ви вже таке кажете, порушення, хіба це тільки наш ЖЕК збирає і наш начальник придумав? Це всі збирають".

Що жіночки кажуть правду про "всі", я переконалася за кілька хвилин. Моя мати, що приїхала до мене у гості з Дніпропетровської області, розповіла, що така сама акція збору підписів за Януковича була і у них. І з тією ж мотивацією "підпишіть, а потім можете за нього і не голосувати".

У мене кілька питань.

Перше. Яка частина з мільйонів підписів за Януковича зібрана працівниками ЖЕКів?

Друге. Хто "дав команду" для цієї широкомасштабної акції, адже зрозуміло, що вона відбувається у загальнонаціональних масштабах?

Третє. Як до цього ставиться керівник штабу Януковича Сергій Тигіпко, який на всіх прес–конференціях клянеться у чесності виборів і відмові від адміністративного ресурсу?

Четверте. Чи уповноважували квартиронаймачі, які сплачують чималу квартплату, працівників ЖЕКів, щоб вони витрачали свій робочий час на збирання підписів за одного з кандидатів?

А під’їзд у нашому домі замизканий–замизканий. І у домі моєї матері – теж. Працівники ЖЕКів пішли на виборчі фронти.



Читайте також:

Швидкість збору підписів за Януковича знизилася до 231 за хвилину


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування