ТІГІПКО ПОПЕРЕДИВ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ – ЇХ МОЖЕ ПОБИТИ МІЛІЦІЯ

Середа, 4 серпня 2004, 15:03
Керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко звертається до сумських студентів з закликом заспокоїти ситуацію, інакше влада вживе заходів для збереження спокою.

Про це йдеться у коментарі Тігіпка щодо ситуації, яка склалася навколо сумських студентів, повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

"На мій погляд, питання, яке абсолютно ніякого відношення до політики не має, зараз політизується. Це абсолютно недоречно сьогодні робити", - сказав Тігіпко, коментуючи похід на Київ групи протестуючих, які вирушили після розгону наметового містечка в Сумах.

"Я хотів би звернутися і до батьків, і до самих молодих людей, і до тих людей, які їх навчають. Давайте заспокоїмо ситуацію", - сказав Тігіпко.

"Давайте не будемо підставляти молодих людей під палиці міліціонерів, тому що владі потрібен спокій. Владі потрібна стабільність, і якщо хтось буде її порушувати, то можуть бути проблеми", - сказав Тігіпко.

Тігіпко не пояснив, чому саме міліція повинна застосовувати силу проти студентів.

В той же час інформцентр Студентського спротиву повідомляє, що в Сумах розклеюють та роздають листівки, спрямовані проти акції протесту.

Інформцентр наводить зміст цих листівок у оригіналі: "До, так званих, студентів, мешканців наметового містечка! Вас 30 чоловік, а ви говорити від імені 40 тисяч студентів. Вас 8 викладачів, а ви висловлюєтесь за 5 тисяч своїх колег. ВИ СТАЛИ ЗРАДНИКАМИ!"

"Ви позвали на нашу партизанську землю тих, хто в роки війни катував наших дідів, вбивав дітей, знущався над жінками! Під червоно-чорними прапорами вони прийшли сьогодні на нашу землю встановлювати свої порядки, а вас залякують зброєю і задобрюють маріхуаною. УНА-УНСО, ОУН-УПА, що далі – СС, Гестапо? ДАЛІ НЕ БУДЕ!", - ідеться у провокаційній листівці

"Ми знову об’єднаємось і колами та прутами будемо гнати цю гестапівську гидоту аж за межі бандерівського Львова! ГЕТЬ З НАШОЇ ЗЕМЛІ ВОРОГІВ І ЗРАДНИКІВ!", - наводить інформцентр спротиву зміст листівок.

Як повідомляється, листівка підписана "Молодіжна організація "Слов’янський союз", на ній вказано наклад 3 000 примірників.

Як відомо, у неділю було затримано двох активістів акції протесту. Вони стверджують, що міліція їм підкинула маріхуану. У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання місцевих держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Сергія Царенка. Після придушення акції міліцією ряд студентів рушили пішою ходою на Київ.

Читайте також:

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПЕВНІ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

Студентам завдяки шанувальнику пива дають добу арешту. Крім тих, у кого "знайшли" траву

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ІТИ ПІД СДПУ(О)

Погром студентів у Сумах влада влаштувала через камуфляжні костюми

Сумські студенти просять гроші – на нову "революцію на граніті"

Ющенко очікує, що у сумських студентів знайдуть танки і "катюши"

Арештованих сумських студентів не годують і тримають без повітря

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти вирушають походом на Київ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування