Тепер Кравчук не дав би перемогти Кучмі?

Середа, 4 серпня 2004, 17:55
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук не розглядає варіанту, за якого після президентських виборів Леонід Кучма очолить уряд.

Про це він сказав у середу на прес-конференції в прес-центрі виборчого штабу Віктора Януковича.

Кажучи про місце Кучми в великій політиці після передачі ним президентських повноважень, Кравчук не виключив, що нинішній президент збереже вплив на ухвалення політичних рішень.

За його словами, "Леонід Кучма може балотуватися на одному з округів і стати народним депутатом, може очолити якийсь фонд" і таким чином також впливати на політику.

Разом з тим, Кравчук не погодився з формулюванням, що Кучма може "брати участь в управлінні державою" в майбутньому, оскільки це, на його думку, означає роботу у виконавчих структурах.

"Я, власне кажучи, такого варіанту або такої схеми не бачу", - зазначив він.

На уточнення, чи міг би, в такому разі, нинішній президент працювати якимось "мудрим радником" Кравчук відповів: "Радником мудрим всі хотіли би бути, тільки треба бути мудрим радником".

На сміх журналістів у залі Кравчук виправився, що все залежатиме від того, "чи захоче мудрі думки слухати діючий президент, інакше вони залишаться в сімейному колі".

Відповідаючи на запитання, чи мав би шанси на перемогу у 1994 році Кучма, якщо б Кравчук вів тоді свою виборчу кампанію методами Януковича, екс-президент відповів:

"Аби я був у ‘94-му нинішнім Кравчуком, то я переміг би".

Але тоді, на думку Кравчука, вибори проходили "під впливом КПРС" у тому сенсі, що союзна Компартія у перебудовчий час давала вказівки не втручатися в перебіг виборчої кампанії.

"А коли ми стали незалежні, демократія набула інших нюансів", - сказав Кравчук, пояснивши, що немає "Москви" нагорі, яка контролювала і якої боялися.

Нинішню ситуацію на виборах президента Кравчук прокоментував так: "Всі кандидати дуже хочуть перемогти, а вже хто як зуміє пройти по лезу закону й беззаконня, то це вже залежить від мудрості кандидата і його команди".

Свою роль у виборчій кампанії кандидата від влади Кравчук означив як "VIP-агітатор". "Я старший начальник по агітації", - сказав він, додавши, що "є представником Віктора Федоровича Януковича в пропаганді його програми, його кроків для того, щоб він переміг".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...