Ющенківця звинувачують в організації голодування і маленьких партах

П'ятниця, 6 серпня 2004, 17:42
Прокуратура Кіровоградської області висунула екс-директору гімназії імені Шевченка, депутату облради Віктору Громовому обвинувачення.

Прокуратура звинувачує його в організації в березні голодування працівників гімназії, у підбурюванні, у тому числі шляхом погроз, педагогічного колективу, батьків і учнів гімназії до страйку з метою незаконного впливу на правоохоронні органи.

Як розповів Громовий, його звинувачують "у навмисних злочинах середнього ступеня тяжкості проти особистих прав і свобод громадян", у порушенні прав на отримання освіти і перевищенні службових повноважень.

"Органи прокуратури хочуть посадити мене на підписку про невиїзд і в такий спосіб перешкодити моїй роботі в штабі Віктора Ющенка", - вважає Громовий. Він заявив, що збирається захищати свої права у всіх судових інстанціях.

Правоохоронні органи почали перевірки гімназії в березні цього року, після чого педагогічний колектив оголосив безстрокове голодування.

Обласна організація партії "Батьківщина" і Координаційна рада із захисту конституційних прав громадян в області спрямували начальнику облуправління МВС заяви на підтримку навчального закладу.

Пізніше гімназія була закрита через невідповідність розміру парт росту учнів, а директор Громовий був знятий з посади за дисциплінарні порушення й ослаблення контролю за педагогічним процесом.

В обласному штабі Ющенка Громовий координує питання освіти.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування