У Сумах тисячі зібралися на мітинг проти Щербаня. 6 людей збила маршрутка

П'ятниця, 6 серпня 2004, 22:47
У п'ятницю ввечері в Сумах відбувся мітинг протесту проти дій влади, яка напередодні силою, за допомогою міліції зупинила пішу ходу акції протесту студентів на Київ.

Мітинг на центральній площі Сум Майдані Незалежності тривав з 15-00 до 19-30 та зібрав близько двох-трьох тисяч людей, повідомляє інформцентр Студентського спротиву.

Уже під час проведення мітингу відбулося засідання суду, який заборонив проведення акції протесту в Сумах.

Однак мітинг продовжився, на ньому було висунуто ультиматум з вимогою звільнити всіх арештованих учасників акції протесту, які йшли на Київ – у іншому разі було обіцяно в суботу зібратися на новий мітинг.

Учасники мітингу також вимагали, щоб до них вийшов губернатор Сумщини Володимир Щербань. Але його заступник Володимир Руденко вперто запрошував представників
студентства на розмову в кабінет Щербаня.

Після мітингу сумчани самовільно стихійно вийшли на головне перехрестя міста (Червона Площа) і перекрили рух транспорту. В результаті перекриття руху постраждали 6 осіб, яких збив мікроавтобус маршрутного таксі.

Інформцентр спротиву також повідомляє, що учасники пішого походу, яких тримали у Недригайлівському райвідділу та звільнили у п'ятницю, поновили ходу на Київ.

У інформцентрі повідомляють, що станом на вечір п'ятниці до Києва йшли чотири автономні групи учасників акції протесту сумських студентів, які не мають інформацію про місцезнаходження один одного.

Групи планують з’єднатися пізніше. Три з них наразі на території Полтавської області, а одна – в Чернігівській.

Увечері в Ромнах було звільнено з-під варти двох учасників Студентського Спротиву. "5 канал" повідомляє, що станом на вечір п'ятниці залишались затриманими 14 осіб.

Як відомо, у п'ятницю зранку поблизу міста Ромни міліція силою зупинила пішу ходу на Київ акції протесту сумських студентів.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

"Українська Правда"

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ НЕ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЮ, А В СУМИ ЇДЕ ТІГІПКО

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ЗВВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування