Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студентів відпустили і вони знову пішли на Київ. А в Сумах провокація

Субота, 7 серпня 2004, 14:28
15 з 16 учасників студентського походу на Київ, яких було затримано міліцією і розміщено в Роменському райвідділі міліції в Сумській області, відпущено.

Одна студентка залишається поки в міліції, однак може бути звільнена протягом години-двох, повідомив у суботу агентству "Інтерфакс-Україна" черговий УМВС України в Сумській області.

Як пояснила в інтерв'ю агентству глава інформцентру акції Олександра Весніч, двох студентів, затриманих у Роменскому районі, відпустили ще в п'ятницю. Їм винесене попередження.

Щодо інших 13 суд виніс рішення за статтею 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (непокора міліції) щодо доби арешту. Оскільки вони відсиділи вже добу, у суботу зранку 12 з них відпустили, відзначила вона.

У райвідділі міліції залишається одна дівчина - учасниця акції, щодо якої вирішується формальне питання. За словами Весніч, є "якісь проблеми з документами по затриманню" дівчини. "Однак ми думаємо, це формальності, і вона буде звільнена найближчим часом", - відзначила вона.

Як повідомлялося раніше, у п'ятницю були відпущені 18 учасників пішого походу сумських студентів, затриманих міліцією і доставлених у Недригайлівський райвідділ міліції Сумської області.

За словами Весніч, ці студенти вже приєдналися до пішого походу студентів. У колоні учасників, акції, що продовжують похід на Київ, за її словами, понад 30 осіб. Вони знаходяться в Лохвицькому районі Полтавської області.

Глава информцентру також повідомила, що в суботу із Сум виїде нова група в складі близько 15 студентів, які також приєднаються до пішого походу.

Як повідомила Весніч, якщо полтавська міліція буде перешкоджати проходженню колони, учасники акції змінять маршрут, однак усе одно збираються прийти в Київ.

Тим часом інформцентр Студентського спротиву повідомляє, що у суботу зранку в Сумах поширюються листівки з гаслами "СУМСЬКІ СТУДЕНТИ ВЖЕ ДАВНО НЕ ПРОТЕСТУЮТЬ", "УНА-УНСО влаштовує фашистський шабаш" тощо.

"Прикриваючись обласною організацією "Патріоти Сумщини", назва якої надрукована на листівках, влада обманює людей. Що цікаво, на листівках зазначений тираж – 2 000 примірників; насправді цими папірцями засмічено все місто", - ідеться у повідомленні інформцентру.

Також громадянський рух "Чиста Україна" повідомляє, що міліція Львова, Тернополя та інших обласних центрів ходить до батьків затриманих учасників акції під Ромнами і питають "що ваша дитина робить в Сумах".

"Дії правоохоронців дуже нагадують дії репресивних органів СРСР, тому можна очікувати також гнівних листів за місцем праці батьків затриманих, погроз на їх адресу та раптових невмотивованих "проблем" із державними установами", - попереджає "Чиста Україна".

Як відомо, у п'ятницю зранку міліція силою зупинила пішу ходу на Київ акції протесту сумських студентів. Понад тридцять осіб було затримано, однак протягом доби їх звільнили.

У червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ НЕ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЮ, А В СУМИ ЇДЕ ТІГІПКО

31-го студента судитимуть за похід на Київ?

Міліція студентів не била, а розмовляла

МІЛІЦІЯ ПРОДОВЖУЄ ВИЛОВЛЮВАТИ СУМСЬКИХ СТУДЕНТІВ

МВС ЗВВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

ЯНУКОВИЧ ЗВІЛЬНИТЬ ЩЕРБАНЯ, ЯКЩО ТОЙ ВИПУСТИТЬ СТУДЕНТІВ ЗА МЕЖІ ОБЛАСТІ?

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування