Кримські росіяни пересварилися через Ющенка і Януковича

Середа, 1 вересня 2004, 11:28
Конгрес російських громад Криму з коаліції "Крим за Януковича" звинуватив керівників "Русского блока" і "Русского движения Украины" в небезкорисливій зраді на користь Ющенка.

Як відомо, партія "Русский блок" і організація "Русское движение Украины" заявили про вихід з коаліції на підтримку Януковича.

Конгрес заявив, що "Русский блок" та РДУ "страждають меркантильним політичним прагматизмом і, як правило, без матеріальної та фінансової вигоди нічого не роблять".

Лідер Конгресу російських громад Криму, депутат кримського парламенту Сергій Шувайников в інтерв'ю радіо "Свобода" сказав:

"Ми добре знаємо політичну діяльність керівників партії "Русский блок". Її лідери у своїй більшості прийшли в політику із бізнесу, комерції. І принесли сюди такі ж методи".

На його думку, "ці люди намагаються використовувати російську ідею у базарних цілях".

З "меркантильною торгашівською психологією" пов'язує Шувайников і вихід "Русского блока" з коаліції на підтримку Януковича.

"Скоріше за все, вони просто намагалися заробити на цих виборах гроші та отримати політичні дивіденди. З іншого боку, ми не виключаємо, що це – політична провокація, можливо, підготовлена прихильниками Ющенка", - каже Шувайников.

Підстави для такого припущення йому дає те, що, на його думку, "свого часу були дружні зустрічі керівника "Русского блока" Свистунова з кандидатом від опозиції Віктором Ющенком".

"Це було восени минулого року перед приїздом Ющенка до Криму. Й останній сам відверто про це розповідав і дуже радів розумінню його позицій лідером "Русского блока" Олександром Свистуновим", – заявив голова Конгресу російських громад Криму.

Він також процитував заяву Конгресу із закликом до рядових членів "Русского блока" і "Русского движения Украины" "задуматися, чи слід бруднитися членством в організаціях з "російською" назвою, якщо вони заплямували себе політичною зрадою і поводяться як продажна жінка, вибираючи багатшого клієнта".

Натомість керівник кримської організації "Русского блока" і лідер "Русского движения Крима", депутат кримського парламенту Олександр Черноморов відкинув всі ці закиди.

"Ми вийшли тому, що не бачимо, як Віктор Янукович, коли прийде до влади і стане президентом, вирішуватиме проблеми російського народу на Україні. Цього не видно ні з його заяв, ні з його програми".

"А коли ми спробували отримати відповідь на питання, то не тільки не отримали відповіді, ми побачили незадоволення кандидата, що задаємо ці питання", - сказав Черноморов.

Він також пояснив, що Конгрес російських громад Криму – "абсолютно мізерна організація з голосною назвою". "А там людей вісім. Чи Слов’янська партія? Знайдіть її відділення хоча б в одному кримському місті?" – каже Черноморов.

Але насторожує Черноморова, за його зізнанням, інше. "Насправді виборці кандидату Януковичу не потрібні абсолютно. Ні "Русский блок", ні український блок! Вся ставка робиться на адмінресурс. Все робиться так, щоб переламати через коліно!" – обурюється він.

За словами Черноморова, "вже лунають телефонні погрози на адресу лідерів "Русского блока" в Криму".

Читайте також:

У КОАЛІЦІЇ ЯНУКОВИЧА ПЕРШІ ВТРАТИ

"Русский блок", який був за Януковича, репресувала влада

Янукович оголосив своїх колишніх соратників поза законом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...