Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма запросив сенатора США Лугара переночувати на дільниці

Середа, 1 вересня 2004, 14:34
Голова комітету Сенату США із міжнародної політики Ричард Лугар прогнозує більш динамічні відносини Америки з Україною після виборів у цих державах восени 2004 року.

"Після обрання нових президентів ми матимемо інтенсивний діалог", - сказав Лугар на прес-конференції у Києві.

"Я казав і представникам влади, і моїм друзям тут, що погляди всього світу спрямовані на вибори в Україні. І вони матимуть значення як для майбутнього України, так і для її репутації", - зазначив Лугар.

"Я не перший візитер, який наголошує на проведенні вільних справедливих виборів у вашій і нашій країнах", - нагадав сенатор.

Він сказав, що зранку провів телефонну розмову з президентом Кучмою. "Він виступив із ідеєю, що я б сам міг бути спостерігачем на виборах. Це цікава ідея. Тисячі людей приїдуть в Україну на вибори", - додав Лугар.

Лугар також висловив переконання, що "майбутнє України пов’язано зі вступом до НАТО і ЄС".

На питання про поновлення фінансування США утилізації палива з ядерних ракет у Павлограді, Лугар сказав, що США не даватимуть грошей, якщо Україна наполягатиме на своєму методі утилізації "гідророзлив".

"Це надзвичайно небезпечний метод, який несе небезпеку українцям. І я здивований, як міністр закордонних справ наполягав саме на цьому методі. Сподіваємося, що Україна погодиться з нашою точкою зору", - сказав Лугар.

Саме він разом із іншим конгресменом Нанном був ініціатором програми допомоги Україні при ядерному роззброєнні.

Під час візиту до України Лугар обговорював можливість укладення угоди між Україною і США про протистояння біологічному тероризму. Він відвідав лабораторії у Центральній санепідемстанції, де зберігаються патогенні віруси.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...