Литвин не хоче бути дамочкою, що пробує грати на роялі

П'ятниця, 3 вересня 2004, 15:31
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин відкидає можливість визнання виборів недійсними.

Про це він заявив у п'ятницю на брифінгу після зустрічі з послами іноземних держав та міжнародних структур.

В той же час він визнав гіпотетичну можливість такого варіанту. На його думку, визнання виборів недійсними призведе до економічної та політичної кризи.

"Я думаю, що Україна не витримає визнання виборів не дійсними у двох турах", - сказав Литвин.

Він також сказав, що читав "інструкцію", яку розповсюдили в Інтернеті про можливу фальсифікацію, і вважає її спробою посилити ворожнечу між кандидатами й напруження кампанії. "Ну хоча б подивіться як там описаний Симоненко", - сказав Литвин.

Як відомо, у понеділок депутат Соцпартії Юрій Луценко через видання "Грані+" оприлюднив план зриву виборів президента, який, начебто отримав від джерел у адміністрації президента.

План передбачає визнання нинішніх виборів недійсними з дискредитацією усіх його учасників – із тим, щоб на наступних виборах переміг або Кучма, або хтось із "поміркованих" кандидатів – Тігіпко, Литвин чи Кінах.

Щодо описаного в "плані" висунення Литвина в президенти після ймовірного визнання виборів недійсними, спікер сказав: "Якби я хотів, то "поліз" вже зараз. Ви знаєте, були люди, які підходили й казали, що треба спробувати і що було б доцільно, але ж треба зважувати сили".

При цьому він навів анекдот про жіночку, яку запитають, чи вміє вона грати на роялі, а вона відповідає "не знаю, але треба спробувати".

Оцінюючи хід нинішньої кампанії Литвин скритикував зведення її до боротьби двох кандидатів. "Інші кандидати фактично виштовхуються за межі змагань, що є нав'язуванням безальтернативності. Тоді треба одразу запропонувати їм знятися з виборчих перегонів", - сказав голова парламенту.

"Я скажу тривіально: на виборах переможе той кандидат, якого обере народ", - сказав Литвин.

На запитання, чи прийняли кандидати запрошення спікера прийти на відкриття сесії парламенту, Литвин сказав, що "принаймні ніхто не відмовився". "Хай хоч подивляться, з ким вони борються", - додав спікер.

"Українська правда"

Читайте також:

Зрив виборів, дискредитація Ющенка і Януковича, третій термін Кучми. Таємний план

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування