Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб депутати не були кріпаками, і кличе Януковича поділитися враженнями

П'ятниця, 3 вересня 2004, 16:21
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин порівнює президентську кампанію 2004 року за напруженням із подіями кінця вісімдесятих років ХХ століття.

"За відповідальністю цей момент [президентську кампанію] можна порівняти з 1991 роком, а за накалом пристрастей - з кінцем вісімдесятих, початком дев'яностих", - сказав Литвин у п'ятницю на брифінгу після зустрічі з послами іноземних держав та міжнародних структур.

Литвин також спрогнозував жорстке протистояння між різними політичними силами у парламенті напередодні виборів президента.

За словами спікера, незважаючи на літні вакації, депутати "стомлені тягарем і тисками, які відчувають на собі".

"Депутати знесилені штучним поділом парламенту, коли вони приписані до певних сил, як кріпаки. В період владного міжсезоння парламент повинен зайняти свою нішу в суспільстві. Не можна розглядати парламент як дві ворожі сили: і опозиція, і більшість – частина народу", - сказав спікер.

При цьому він процитував Еразма Ротердамського: "іноді перемагає не більша частина, і більша частина іноді буває не кращою".

Литвин спрогнозував, що найбільш складним буде розгляд питання політреформи та питання перебування українських миротворців в Іраку. Він не виключив у цьому випадку блокування роботи Верховної Ради.

"Одна сила намагатиметься донести свою позицію, а політтехнологи іншої радитимуть не допустити цього і заблокувати парламент", - сказав Литвин.

При цьому спікер не сказав, коли саме розглядатиметься політична реформа, зазначивши, що це вирішиться в понеділок на засіданні керівників груп і фракцій. Він також не став прогнозувати, чи буде прийнята політреформа до першого туру, чи до другого туру, чи ніколи.

Щодо іракського питання, то спікер припустив, що до парламенту запросять прем'єр-міністра Януковича. "Нехай він поділиться враженнями, тим більше, що в Іраку з ним був і голова парламентського комітету", - сказав Литвин.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...