Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибухи на Троєщині - слід московської "солнцевської" братви?

Субота, 4 вересня 2004, 17:21
Причиною вибухів на Троєщинському ринку могли бути переділ власності або спроба заволодіти "Троєщиною" російським "солцевським" угрупуванням.

Про це пише газета "Сегодня" в матеріалі "Кто воюет с Троєщиной?", присвяченому замаху на заступника директора ринку Сергія Алісименка.

За даними газети, "по неофіційних колах, де скептично сприймають "політичну" підоснову вибухів 20 серпня, гуляють дві версії: той самий переділ власності, а точніше, спадщини убитого на початку грудня минулого року Валерія Прищика, і спроба заволодіння "Троєщиною" не ким іншим, як потужним російським кримінальним угрупуванням "солнцевських".

Прості ж працівники ринку, як свідчить опитування "Сьогодні", переконані, що всі драматичні події підстроєні тільки для того, щоб позбавити їх шматка хліба і закрити ринок.

Газета також не згодна із спочатку отриманою інформацією про "малопотужний" вибуховий пристрій, задіяний при замаху на заступника директора Троєщинського ринку. Як відомо, в п'ятницю вранці його було поранено внаслідок вибуху в під'їзді свого будинку.

Згідно з офіційним повідомленням київської міліції, "пекельну машинку", еквівалентну 100 грамам тротилу, підклали на поштові скриньки.

"На першому поверсі в 5-му парадному повністю знесло двері двох пасажирських ліфтів, а самі шахти пошкоджені аж до останнього поверху. Деформовано сміттєпровід, дерев'яні двері, які ведуть в тамбур з двома квартирами праворуч від входу в під'їзд, перетворені в тріски. Сильно пошкоджене приготоване для консьєржки приміщення, благо, ця посада ще не зайнята. У квартирах на кілька поверхів у висоту вибите скло", - перелічує "Сьогодні", кореспондент якої побував на місці пригоди.

"Вибухова хвиля була такої сили, що навіть в приміщенні школи, яка знаходиться навпроти будинку метрах в двохстах, постраждали пару вікон. У катастрофічному стані квартира N575, розташована в торці коридора зліва від ліфта. Вибухом вибило скло у всіх кімнатах, вхідні двері знесло з завіс і закинуло глибоко в коридор, поламало меблі, відірвало шматок штукатурки...", - продовжує газета.

На думку газети, на користь того, що Алісименко не був випадковою жертвою, свідчить багато фактів.

"Ніч на 4-е вересня він провів на ринку, де щосили велися роботи з усунення недоліків, виявлених міською комісією. О четвертій ранку на його телефон подзвонив невідомий, котрий повідомив, що горить дача, яка належить Алісименкові. Господар поспішив туди, але будиночок стояв цілий і неушкоджений. Сергій поїхав додому, і... трапилося те, що вже знає читач", - пише газета.

На думку видання, "невідомі злочинці, як можна зробити висновок, чітко вирахували час і рух "об'єкта", оскільки в такий ранній ранок у дворі не буває людей.

У столичному міліцейському главку "Сьогодні" повідомили, що "розглядаються всі версії злочину, і якоїсь єдиної поки що немає".

Відмовилася обговорювати ці події і адміністрація ринку. Зі слів директора "Троєщини" Сергія Матюхи, Алісименко працює на посаді його заступника з лютого цього року (за даними "Сьогодні", декількома роками раніше він був контролером, потім чи то звільнився, то його звільнили). Ні в чому вартому осуду не помічена, відповідальна, дисциплінована, хороша людина. У складі акціонерів не перебував.

Директор ТОВ "Ринок-1" "Троєщина" Сергій Матюха заявив "Сьогодні", що всі вимоги міської влади, пред'явлені до ринку, вони постараються виправити до 6 вересня. На запитання, чи працюватиме ринок після цього числа, Матюха відповів: "Сподіваюся, що ні у кого не вистачить розуму знову його закрити".

Читайте також:

Троєщина - Каширське шосе Януковича?

Україна, 1933-й?! Сумні історичні паралелі

ПІДІРВАЛИ ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА "ТРОЄЩИНИ". Омельченко лає політиків

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування