У Донецьку студентів за Ющенка побили і ледь не згвалтували

Понеділок, 4 жовтня 2004, 00:00
У понеділок вранці в Донецьку було викрадено сестру місцевого координатора "Студентської хвилі" Тетяну Батрак.

Про це прес-службі штабу Ющенка повідомив координатор "Студентської хвилі" в Донецькій області Андрій Фіщук.

За свідченням очевидців, до математичного факультету Донецького національного університету під’їхав автомобіль "ВАЗ" без номерів. З машини вийшли молоді хлопці, які грубо схопили Тетяну Батрак, заштовхали дівчину в автомобіль і поїхали з місця події.

Потім було викрадено брата Тетяни - Сашка, який виїхав на пошук сестри.

Як з’ясувалося згодом, і Тетяну, і Олександра відвезли в одне й те ж місце – напівзакинуту будівлю за містом зі спортзалом.

Точне її місцезнаходження вони описати не можуть – під час поїздки викрадачі примушували їх згинатися і накривали голови куртками, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

На щастя для Тетяни, їй вдалося уникнути тортур, - нападники дізнавшись, що до "Студентської хвилі" вона не має жодного відношення, окрім того, що є сестрою Олександра, залишили її в спокої.

Натомість з її братом повелися гірше. Хлопця били в лице та тулуб, натягували на голову поліетиленовий мішок, погрожували зґвалтувати сестру.

Від нього вимагали розповісти про діяльність та плани "Студентської хвилі" в Донецьку та політичні уподобання членів організації і викласти усе це у листі адресованому, нібито, прокурору області.

Коли на запитання "Чи буде щось організація робити у випадку фальсифікації виборів?" Сашко відповів, що вони виведуть на вулицю сотні студентів, його знову почали бити.

Катівники були усі молодими людьми спортивної статури. На запитання, хто вони взагалі такі, молодики відповіли "Мы – донецкие бандюки".

Після кількох годин тортур, Олександра і Тетяну таким самим чином, як викрадали, відвезли до Донецька, де вони й зустрілися – близько 17.00.

Увечері Сашко звернувся із заявою до Ворошиловського райвідділу міліції.

Раніше "Студентська хвиля" заявила про свою підтримку кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

В той же час адміністрація Сумського національного аграрного університету знову вдалась до "протиправних дій щодо своїх студентів".

Як повідомляє прес-служба УНП, з вузу виключили студентку Оксану Биченко, яка останнім часом, за словами декана Наталії Строченко "дуже багато виступала".

"Ми всі тут будемо голосувати за Януковича, а ти підходиш з листівками Ющенка", – заявила студентці заступник декана факультету менеджменту і права Ольга Дера.

Це вже другий випадок такої своєрідної реакції керівництва вузу на політичну позицію студентів, повідомляє прес-служба УНП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...