Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На відкритті виставки Пінчук показав себе-танкіста

Понеділок, 4 жовтня 2004, 10:20
Зять Леоніда Кучми депутат Віктор Пінчук збирається відкрити у одному із приміщень заводу "Арсенал" Музей сучасного мистецтва.

У п’ятницю в приміщенні "Арсеналу" відкрилася виставка "Прощай, оружие", організована благодійним фондом Пінчука "Сучасне мистецтво в Україні".

Понад половина творів найвідоміших сучасних українських митців, представлена на виставці, є власністю фонду Пінчука, і в майбутньому буде основою музею.

За словами Пінчука, "є високі шанси, що тут буде створено музей". "Поки боротьба з бюрократією триває", - сказав він у коментарі журналістам.

Якщо Пінчуку вдастся отримати одне з приміщень "Арсеналу", він пообіцяв "оголосити міжнародний тендер і запросити найкращих світових урбаністів" для створення музею.

"І, може, через кілька років спеціально у цей музей будуть їздити туристи, принаймні, з нашого регіону Східної Європи", - поділився мрією Пінчук.

"Сучасне мистецтво сприяє оновленню суспільства. Політики роз’єднують суспільство, а мистецтво може об’єднати", - сказав він.

Пінчук відкинув припущення, що назва "Прощай, оружие" пов’язана якось із постійними заявами влади про можливу протидію заворушенням під час виборів президента.

Він пояснив так: "Це прикол. Колись двісті років тому тут були військові склади, потім у радянські часи військовий завод. Зараз виставка "Прощай, оружие". Це гра образів".

На вході до "Арсеналу", де відбувається виставка, стоїть танк, а поруч висить збільшене фото – молодий Пінчук із насунутою на лоба пілоткою сидить на танку.

Сам він пояснив, що це не є фотомонтаж. "Це фото 1983 року. Коли я вчився у металургійному інституті, у нас була військова кафедра. Ми проходили табори у Луганській області. І я був танкістом. У мене є військовий квиток, я отримав звання лейтенанта, я "командир взводу середніх танків".

На відкритті виставки із числа політиків був помічений екс-міністр оборони Євген Марчук, також був посол Франції Філіп де Сюремен.

Пінчук прийшов на виставку разом із дружиною Оленою Франчук і дорослою дочкою від першого шлюбу.

Виставка триватиме до 14 жовтня у приміщенні "Арсеналу" за адресою: Київ, вул. Січневого повстання, 30.

"Українська правда"


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування