Тимошенко зібрала 10 тисяч і пообіцяла перемогу Ющенка в першому турі

Понеділок, 4 жовтня 2004, 12:47
Депутат Верховної Ради, лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко впевнена в можливості перемоги лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка у першому турі президентських виборів.

Про це Тимошенко заявила в неділю у Черкасах, де вона брала участь у мітингу на підтримку Ющенка.

"Наш аналітичний штаб однозначно дійшов висновку, що більші шанси у Віктора Андрійовича перемогти в першому турі. Хто б що не говорив і не коментував, реальні події засвідчать, що ця аналітика відповідає реальності... За всіма складовими я відчуваю, що другого туру (виборів) не буде", - сказала вона.

Зі слів Тимошенко, протягом останнього місяця ситуація, пов'язана із президентською кампанією, змінилася настільки, що переможець кампанії визначиться ще в першому турі 31 жовтня.

"Говорити про те, хто виходить у другий тур, які пари (кандидатів), ми могли десь місяць тому. А після тих подій, що відбулися, це вже нереально", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що місцева влада недостатньо добре володіє ситуацією й контролює адмінресурс.

"Влада багато чого недораховує. Їм здається, що все під контролем, всі акценти розставлені, плани роздані, звіти приймаються. Насправді все далеко не так, як вони думають. Контролю вони насправді не мають навіть над своїм адмінресурсом... Таких коливань, такої невизначеності адмінресурсу влада не мала за всю свою історію", - сказала Тимошенко.

Тимошенко обвинуватила спецслужби в організації отруєння Ющенка.

З її слів, стан здоров'я Ющенка погіршився після спільної вечері з головою СБУ Смєшком та його заступником Сацюком.

"Оскільки мова йшла про невтручання силових структур у виборчий процес, Віктор Андрійович визнав за потрібне відгукнутися на запрошення. Віктор Андрійович сподівався, що ще не всі офіцери втратили честь. А через дві години після вечері в цій компанії в нього почалися дуже сильні болі", - сказала вона.

Тимошенко закликала прихильників Комуністичної й Соціалістичної партій, які брали участь у мітингу, голосувати на виборах президента 31 жовтня за Віктора Ющенка.

"Я звертаюся до рядових соціалістів і комуністів... Різниця між Ющенком, Морозом і Симоненком тільки в тому, що Ющенко має більші шанси на перемогу... Це не парламентські вибори, коли ми обираємо партії, зараз ми обираємо ту єдину людину, яка стане нашим лідером. Кожен голос у першому турі, відданий не за Ющенка, - це голос, відданий за Януковича", - сказала вона.

На мітинг у Черкасах зібралося близько 10 тис. прихильників Ющенка.

У руках вони тримали синьо-жовті прапори й транспаранти з гаслами: "Черкащина! Виберемо Президентом Ющенка!", "Інтелігенція Черкащини за Ющенка", "Черкащина за Ющенка", "Чигиринщина за Ющенка, "Ющенко - ТАК! Це мій Президент!", "Ющенко підвищить зарплати й пенсії, а не ціни на хліб і бензин", "Вірю, Знаю, Можемо!" й багаторазово скандували "Ющенко!".

Міліція не перешкоджала учасникам мітингу.

Українські новини




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування