На Путіна тиснуть через Януковича

Понеділок, 4 жовтня 2004, 14:41
Офіційна підтримка російським президентом Володимиром Путіним кандидатури Віктора Януковича на президентських виборах 31 жовтня може додати кандидату 2-3% голосів.

Про це заявив директор Центру стратегічних досліджень Андрій Піонтковський на прес-конференції в понеділок.

"Команда Павловського (російський політолог) всіма способами намагається вичавити з Путіна якусь явну підтримку Януковича або зобразити, що така підтримка має місце, що, за оцінками соціологів, може додати кандидату від влади ну, напевно, 2-3% голосів", - заявив Піонтковський.

На думку політолога, наразі президент РФ є прихильником "нейтрального ставлення" до кандидатів у президенти. Відповідаючи на питання журналіста про те, чи піде Путін на відкриту підтримку Януковича, політолог заявив: "До першого (туру виборів) абсолютно ні в якому разі не піде.

Перед другим - я вірю мало, але все залежить від розриву. Якщо розрив буде близько 10% - не буде він у цю справу вплутуватися. Якщо розрив буде 2-3%, я думаю, тиск на нього буде величезний по різних каналах. Утримається чи ні - не знаю".

Політолог вважає, що розрахунки окремих російських політичних кіл, які лобіюють кандидатуру Януковича на зближення України і Росії після обрання його президентом, не виправдаються.

"Повториться та ж історія, що 10 разів повторювалася на пострадянському просторі: місяців через п'ять Янукович буде оголошений у Москві антиросійським президентом", - сказав Піонтковський.

Говорячи про нинішні відносини України і Росії, політолог назвав їх "нескінченно фальшивими".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Провокація!

Гарант нестабільності

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування