СОРАТНИКИ ЯНУКОВИЧА ВИМАГАЮТЬ ВІД ЮЩЕНКА ЗНЯТИСЯ З ВИБОРІВ

Вівторок, 5 жовтня 2004, 13:22
Фракції так званої більшості вимагають, щоб кандидат у президенти, лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко зняв свою кандидатуру з участі в президентській кампанії.

Про це в інтерв'ю журналістам у вівторок заявив член фракції "Регіони України" Геннадій Самофалов, який раніше оголосив заяву фракцій "Регіони України", "Єдина Україна", СДПУ(о), "Трудова Україна", групи "Демократичні ініціативи" та "Союз".

Самофалов підкреслив, що в заяві, яку він оголосив з парламентської трибуни у вівторок, ці шість фракцій чітко визначили своє ставлення до подій навколо заяви про замах на життя Ющенка й спроб його отруїти.

За словами Самофалова, фракції заявляють про те, що Ющенко має вибачитися перед українським народом за обвинувачення влади у спробі його отруїти.

Самофалів уточнив, що в заяві шість фракцій оцінили роботу тимчасової слідчої комісії парламенту по розслідуванню обставин отруєння Ющенка.

За словами депутата, на сьогоднішній день уже немає підстав для роботи цієї комісії і вивчати дане питання повинні інші фахівці - медики і слідчі.

Перед цим, виступаючи з трибуни, Самофалов заявив, що Ющенко, звинувативши владу у замаху на своє життя, – звинуватив мільйони українців.

Самофалов назвав заяву Ющенка "популізмом і риторикою поганого смаку", якою він "зганьбив Україну перед світовою громадою".

Він також заявив, що у свою "сумнівну й жорстку гру" Ющенко і його штаб спробували втягнути не лише внутрішній політикум, але і закордонну лікарню, яка начебто відмежувалась від версії отруєння Ющенка.

"Виникає питання, якщо у них такий кандидат у президенти, то яка це країна? На наших очах Ющенко явочним порядком намагається маніпулювати принципом презумпції невиновності і відповідальності, повєргнути нас у часи, які досі живуть у пам'яті народу", - сказав Самофалов ламаною українською мовою.

"Політичний діяч, який застосовує такі методи і прийоми боротьби ставить себе поза політикою", - заявив депутат-більшовик, назвавши дії Ющенка "театром абсурду".

Він заявив, що перемога Ющенка призведе до "чергового антидемократичного експерименту". А також зазначив, що рівень правової культури Ющенка не дозволяє претендувати йому на високу державну посаду.

В той же час депутат-"нашоукраїнець" Валерій Асадчев назвав заяву більшовиків діями "злодія, на якому шапка горить". Він зазначив, що така заява тільки підтверджує, що це був замах на Ющенка, якого влада хотіла отруїти.

"Українська правда", Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Хто робив фальшивий прес-реліз про Ющенка?

Все про отруєння Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування