Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш: Чорнуха на Ющенка – нова технологія, щоб відволікти від його отруєння

Середа, 6 жовтня 2004, 13:23
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш вважає повідомлення про знайдені у вівторок антиющенківські агітаційні матеріали політичним PR-ом і відзначає, що про порушення закону поки говорити рано.

"Це політичний PR, провокація, яка має на меті сьогодні привернути увагу до переслідуваного лідера, який представляє інтереси блоку "Сила народу", - сказав Гавриш журналістам у середу, коментуючи повідомлення про мільйонні тиражі антиющенківських листівок.

"Я можу передбачати, що завтра знайдуть півтора мільярди такої продукції", - сказав координатор.

На його думку, "ця спроба повинна відігравати провідну роль на тлі дискредитованої PR-технології щодо хвороби Ющенка".

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи не означають його слова те, що в такий спосіб опозиція сама могла мати відношення до друку подібних матеріалів, Гавриш сказав: "З моїх слів нічого не випливає, оскільки агітація "проти" не заборонена, і для того, щоб це з'ясувати є два органи в українській державі - це Центральна виборча комісія і суд".

Гавриш підкреслив, що коли суд встановить, що це порушення закону, тоді можна буде про це говорити.

Говорячи про ситуацію навколо отруєння лідера "Нашої України" Гавриш сказав: "Мені здається, що Ющенко став заручником людей війни в його штабі, які сьогодні досить емоційно зробили висновки поки це стало реальністю медичною", - сказав Гавриш.

За його словами, заяви штабу Ющенка призвели до того, що той "став заручником ситуації і вийти з неї буде надзвичайно складно".

Гавриш відзначив, що лідер "Нашої України" не випадково закликає залишити його в спокої і дати йому можливість видужати. "Це слабка спроба лідера повернутися лідером", - вважає координатор більшості.

Відповідаючи на питання про те, чи не було б більш моральним припинити всі обговорення до моменту, поки Ющенко не видужає, Гавриш сказав: "Було б більш моральним не називати владу убивцею, не маючи жодних фактів і доказів".

У той же час Національний комплекс "Експоцентр України" заявляє, що не має відношення до агітаційних матеріалів, виявленим на складі № 56 у вівторок.

"Відповідно до чинного законодавства Експоцентр України надає платні послуги різним суб'єктам господарської діяльності - експонентам, стороннім організаціям, фірмам, приватним особам. Кошти надходять на розрахунковий рахунок Експоцентру України відповідно до підписаних угод", - повідомляє в середу прес-служба Національного комплексу.

"Експоцентр України не має жодного відношення до майна, що знаходилося на складі № 56", - відзначає прес-служба.

Як повідомлялося, у вівторок увечері члени "Нашої України" знайшли на складі № 56 Експоцентру агітки, спрямовані проти їхнього лідера Віктора Ющенка, а також агітаційні матеріали іншого кандидата в президенти Віктора Януковича. На події прибула міліція, що опечатала склад.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

Міліція взяла під контроль чорнуху проти Ющенка

Шуфрич думає, що чорнуху проти Ющенка надрукував він сам. Депутати ночують на складі

Депутатів з "чорнухою" на Ющенка закрили на складі Бакая. До них приїхали "регіонали"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування