Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Донецькі" і СДПУ(о) хочуть заборонити згадувати Януковича. Тим більше в контексті зґвалтування

Середа, 6 жовтня 2004, 14:20
Фракції "Регіони України" і СДПУ(о) пропонують змінити регламент Верховної Ради, щоб до закінчення виборів заборонити згадувати з трибуни парламенту прізвища кандидатів у президенти.

Про це говориться в заяві двох фракцій у зв'язку з обвинуваченням Януковича в зґвалтуванні, яке висунув у середу депутат Григорій Омельченко.

Заяву зачитав представник "Регіонів України" Олександр Пеклушенко. Він розповів, що в той час, поки вся країна говорить про отруту, "головна отрута ллється з цієї трибуни".

За словами Пеклушенка, відбувається "шалене цькування" Януковича, на його адресу висуваються "цинічні образливі брехливі зведення, вимисли".

Пеклушенко звернувся до Григорія Омельченка, який обвинуватив Януковича в зґвалтуванні: "Як ви могли? Ви ж юрист, ви ж захищали Тимошенко, використовуючи презумпцію невинності!".

"Чому ж щодо нашого кандидата ви використовуєте подвійні стандарти?", - обурювався Пеклушенко.

Його виступ супроводжувався вигуками представників опозиції, на що Пеклушенко відповів: "Ви мене не заглушите, ви нас не зупините".

За його словами, Омельченко, коли обвинувачував Януковича, "розраховував, що "Регіони України кинуться в бійку, зірвуть роботу парламенту".

"У складі нашої фракції шість "Героїв України", керівники провідних підприємств – ми ніколи такими методами не користувалися!"

Представник "Регіонів України" зажадав вибачень і звернувся до спікера Литвина: "До речі, Володимир Михайлович, для чого створена комісія парламенту з контролю за виборами – який ще потрібен приклад?"

На це Литвин, який очолює комісію, сказав: "Комісія буде працювати, коли ваш представник буде на засіданні".

Водночас представник "Нашої України" Сергій Соболєв відповів Пеклушенку: "Ми вже майже чотири місяці вимагаємо надрукувати всі судові справи Януковича, щоб весь народ знав, за що він побив стару людину, і потім вдома у нього знайшли його годинник, гаманець і шапку"

"Давайте надрукуємо, за що він вдруге сидів на зоні! Давайте надрукуємо всі справи, які відкрили по зґвалтуванню!", - додав Соболєв.

Цю своєрідну дискусію закрив спікер Литвин, який звернувся до депутатів: "Двох основних кандидатів розігрують, а ви ведетеся на це".

Водночас Литвин попередив: "На Верховну Раду замок не буде повішено. Вона буде працювати!".




"Українська Правда"

Читайте також:

ЯНУКОВИЧА ОБВИНУВАТИЛИ В ЗҐВАЛТУВАННІ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування