Янукович пообіцяв новий ПУК

Середа, 6 жовтня 2004, 15:44
До парламентських виборів 2006 року в Україні буде створена широка коаліція політичних і суспільних сил, заявляє прем'єр Віктор Янукович.

Про це він сказав журналістам в Ужгороді в середу.

За словами Януковича, після виборів до Верховної Ради буде єдина команда, до якої увійде новообраний президент, новий склад парламенту й уряд, які будуть працювати в одному напрямку.

"Це буде своєрідний контракт із громадянами України", - сказав прем'єр.

Він додав, що безпідставні заяви тих сил, які вважають, що прийняті в даний час рішення, зокрема, щодо підвищення пенсій, є популістськими і будуть діяти тільки до виборів.

"У мене є велике бажання повернути віру людей до влади, я буду робити все, щоб це відбулося в найближчі роки, і ми маємо велику надію, що в 2006 році ви підтримаєте нас на виборах до Верховної Ради", - сказав Янукович.

Він нагадав, що останнім часом були підвищені пенсії, стипендії, а також прийняте рішення про повернення заощаджень громадян колишнього Ощадбанку СРСР, погашенні грошово-речових лотерей, що були придбані громадянами в 1990 році.

При цьому Янукович додав, що в даний час кошти для погашення грошово-речових лотерей перераховані в усі відділення Ощадбанку. "Тому ми запрошуємо вас, щоб ви проводили погашення тих лотерей, що раніше придбали".

Прем'єр відзначив, що державна політика повинна враховувати розходження регіонів, використовувати позитив, розширювати права і, у той же час, підвищувати відповідальність.

Разом із тим він відзначив, що там, де регіональна влада не може перебороти кризові явища необхідно впроваджувати державні програми.

"Я планую з майбутнього року почати формування фонду розвитку - без цього механізму ми не зможемо створити в регіонах рівні умови".

"Розходження, що є в розвитку регіонів, не дозволяють формувати бюджети, планувати життєдіяльність регіонів, і така величезна залежність від центрального бюджету вимагає додаткових умов для розвитку місцевих бюджетів", - констатував прем'єр.

Інтерфакс-Україна


P.S. ПУК – абревіатура, широко використовувана як опозицією, так і владою для позначення явища, невідомого українській політиці до минулого року. ПУК –українською "парламентсько-урядова коаліція".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News