Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН ПРЯМО ПІДТРИМАВ НЕ ЯНУКОВИЧА, А КУЧМУ

Субота, 9 жовтня 2004, 18:07
Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росії "небайдужий вибір, який народ України зробить на президентських виборах".

"Від того, як майбутнє керівництво України буде вибудовувати свою політику, буде залежати і майбутнє російсько-українських відносин", - заявив Путін на зустрічі в суботу в Ново-Огарьово з Леонідом Кучмою і Віктором Януковичем.

При цьому Путін підкреслив: "Ми переконані, що шлях, який був обраний керівництвом України за останні роки, цілком відповідає корінним інтересам народів Росії й України".

Відзначивши, що Росія "буде з повагою відноситися до будь-якого вибору українського народу", Путін підкреслив, що цей вибір "звичайно ж нам не байдужний".

"Вибори президента України - це не просто формальний юридичний акт, український народ повинен буде визначити майбутній розвиток своєї країни", - сказав президент РФ.

За його словами, "повинні бути прийняті рішення про те, чи будуть закріплені позитивні тенденції в розвитку української економіки".

"Ми фіксуємо, що такі позитивні зрушення є і вони значні. Ми вітаємо такий розвиток подій", - підкреслив Путін.

Як заявив президент РФ, "усе, що було закладено президентом Кучмою в основу розвитку російсько-українських відносин, для нас особливо дорого".

Путін підкреслив, що курс, який зараз проводить Україна, "це курс не просто на розвиток відносин добросусідства, а на об'єднання зусиль для досягнення більш високого рівня і кращих стандартів життя наших народів, щоб Росія й Україна разом посіли гідне місце в міжнародному поділі праці і взагалі гідне місце у світі".

Путін побажав "уряду України, всьому українському керівництву подальших успіхів".

"Сподіваюся, що наші скромні зусилля, зусилля керівників двох країн, спрямовані на зміцнення взаємної довіри, будуть реалізовані", - сказав Путін.

Путін також поцікавився в Кучми і Януковича ситуацією в країні.

"Звичайно, буде цікаво довідатися про ситуацію на Україні. Ми усі прагнемо до того, щоб Україна була сильної, жила в статку. Це зараз відбувається", - сказав Путін.

Як відзначив президент РФ, за останні роки в Україні багато чого змінилося. "Звичайно, багато громадян ще живуть досить важко, але ми знаємо про позитивні тенденції в економіці України", - відзначив Путін.

За його словами, прогрес в економіці України для Росії дуже важливий, тому що ця країна - один з найважливіших російських економічних партнерів.

Путін заявив про намір обговорити з гістьми питання координації дій двох країн на міжнародній арені.

Він подякував Кучмі і Януковичу за те, що "оперативно відгукнулися на запрошення приїхати в Москву, тим більше, що привід гарний".

"Привід дійсно прекрасний", - погодився Кучма, маючи у виді день народження президента Росії, з яким він поздоровив Путіна.

Росія й Україна до грудня планують підготувати угоди для полегшення торгівлі і переміщення товарів і людей через російсько-українську кордон.

Про це повідомив прем'єр Росії Фрадков, який також прийняв у суботу участь у зустрічі.

Фрадков відзначив, що підготовка цих документів ведеться з урахуванням задач, пов'язаних з формуванням зони торгівлі і далі єдиного економічного простору Росії, Білорусії, Казахстану й України.

На думку Кучми, на території Росії й України повинні діяти єдині товаросупроводні документи.

"Повинна працювати одна накладна, а то сьогодні на Україні в документах ставиться одна ціна, а перетнув кордон - ставиться ціна інша. Те ж саме й у зворотному напрямку", - пояснив Кучма.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...