Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш майже переміг у США

Середа, 3 листопада 2004, 10:13
На президентських виборах у США поки впевнено лідирує Джордж Буш.

За попередніми даними, він випереджає Джона Керрі, принаймні, у 24 штатах на півдні й у центральній частині країни. Результат голосування, однак, як і раніше, непередбачуваний.

Підрахунок голосів у ключових штатах може сильно ускладнити висока явка.

Шанси Буша на перемогу виглядають з ранку набагато вище. За результатами підрахунку понад 60% голосів, він випереджає Джона Керрі на 55 голосів вибірників.

За даними телеканала Foxnews, Буш зібрав 269 голосів вибірників, і до перемоги йому залишається набрати один голос. У Джона Керрі поки 211 голосів вибірників.

Нагадаємо, що для перемоги на президентських виборах кандидату потрібно набрати голоси щонайменше 270 членів колегії вибірників з 538.

У колегію вибірників входять представники 50 штатів і округу Колумбія. Усі голоси вибірників того або іншого штату відходять до кандидата, який переміг на загальному голосуванні в штаті або в окрузі. Якщо жоден з кандидатів США не набере 270 голосів, переможець буде визначатися голосуванням Конгресу, який зараз контролюється республіканцями.

За даними на ранок середи, Буш перемагає в південних і центральних штатах, Керрі – на північному сході і в незначній кількості південних штатів.

Поки президент отримав більше голосів у Південній Кароліні, Вірджинії, Джорджії, Кентуккі, Алабамі, Арканзасі, Теннесі, Луїзіані, Міссісіпі, Індіані, Оклахомі, Міссурі, Небрасці, Канзасі, Вайомінгу, Монтані, Колорадо, Південній і Північній Дакотах, Юті, Айдахо, Аризоні і, природно, у своєму рідному Техасі.

Керрі перемагає в Нью-Йорку, Пенсільванії, Іллінойсі, Нью-Джерсі, Род Айленді, Вермонті, Делавері, Коннектикуті, Мені, Меріленді, Орегоні, окрузі Колумбія, і, як і Буш, у своєму рідному штаті Массачусетс. Висновки робляться на основі аналізу exit polls і, як повідомляє CNN, "інших даних".

У 14 штатах, які представляють 151 вибірника, жоден із суперників не домігся поки значної переваги. Не можна з упевненістю говорити, хто з кандидатів переміг в Огайо і Флориді (тут у цілому 47 вибірників), а також у Вісконсині, Айові і Міннесоті (у сукупності 27 вибірників).

Незважаючи на завзяту боротьбу в ключових штатах, аналітики роблять прогнози. За даними AP, Джон Керрі вирвався уперед у штатах Міннесота і Вашингтон.

CNN, щоправда, поки не підтверджує цю інформацію. Проте цей телеканал спрогнозував перемогу Буша в Західній Вірджинії і навіть Північній Кароліні, рідному штаті кандидата у віце-президенти від демократів Джона Едвардза. Згідно з тими ж прогнозам, Керрі поки не лідирує, але повинен перемогти в Каліфорнії і Міннесоті.

Перевага Буша може нівелюватися після підрахунку голосів у ключових штатах. Однак, і тут ситуація не зовсім радісна для демтабору. За останніми даними Reuters, Буш усе-таки виграє голосування у Флориді, штаті з найбільшим числом вибірників (27).

Правда, багато американських ЗМІ не поспішають оголосити Буша переможцем у Флориді. Усі пам'ятають вибори 2000 року, коли підрахунок голосів у штаті затягся на кілька тижнів, переможця визначав у підсумку Верховний суд країни.

Багато оглядачів нагадують, що цього року тисячі флоридців проголосували достроково, їхні голоси дотепер не підраховані. Підрахунок голосів може ускладнити висока явка. За даними Drudgereport, проголосували вже 120 млн. американців.

Схоже, демократи втрачають надію перемогти у ще одному ключовому штаті, Огайо (з 20 вибірниками). Там після підрахунку 67% бюлетенів Буш випереджає Керрі більш ніж на 100 тис. голосів. Глава виборчого штабу демократів Мері Бет Кахілл закликала журналістів не поспішати з висновками по Огайо.

"Підрахунок голосів в Огайо незакінчений. Залишилося підрахувати ще понад 250 тис. голосів. Ми сподіваємося, що після їхнього підрахунку Джон Керрі переможе в Огайо", – говориться в заяві. За Огайо, а також Міннесоту, Вісконсин, Мічиган, Неваду, Айову, Нью-Гемпшір і Нью-Мексико триває боротьба. Безперечний лідер тут поки невідомий.

Газета.Ру


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: