Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Як не дати вкрасти перемогу

Четвер, 4 листопада 2004, 14:01
Це не буде перебільшенням сказати: МИ ПЕРЕМОГЛИ!

МИ ПЕРЕМОГЛИ, бо владі не вдалося оголосити Януковича переможцем виборів президента України вже в першому турі.

Їй це не вдалося, незважаючи на шалений тиск і залякування виборців, на тисячні "десанти" з відкріпними талонами, які голосували в регіонах, де прем'єр не мав жодних шансів на підтримку хоча б 5% виборців.

Незважаючи на те, що до списків виборців не було включено цілі будинки, а натомість "голосували" невідомо які "мешканці" будівель, де розташовані магазини, ветлікарні тощо.

Незважаючи на хабарі членам дільничних виборчих комісій, які "забували" підписувати протоколи, і результати виборів на дільницях, де перемагав Ющенко, визнавалися недійсними.

Незважаючи на відключення світла у про-ющенківських регіонах, незважаючи на викрадення бюлетенів на Кіровоградщині.

Незважаючи на те, що навіть пацієнтів психлікарень, які завідомо недієздатні, санітари затягували до виборчих кабінок і примушували ставити "хрестик" навпроти прізвища Януковича...

Навіть за даними ЦВК за Ющенка проголосували 40% виборців, уявіть собі, скільки він голосів набрав НАСПРАВДІ!

За це хочеться подякувати всіх, хто не дав владі вирішити за них долю нашої країни і прийшов на вибори, аби проголосувати. Подякувати тисячам тих громадян, які, не знайшовши свого прізвища у виборчих списках, не розвернулися і пішли додому, а витребували свій бюлетень і проголосували; подякувати киянам, 90% яких прийшли на вибори; подякувати тим членам виборчих комісій, які не продали моє, своє майбутнє і майбутнє наших дітей за 100 доларів, які пропонувалися їм за "натягування" результату Януковича і відбирання голосів у Ющенка.

Дякую своїм "аполітичним" (як вони заявляли) друзям, які, побачивши безпрецедентні порушення виборчого законодавства, тиск і залякування, фабрикування кримінальних справ і арешти прихильників Ющенка, прийшли і проголосували – проти нинішньої влади.

Але зараз не можна розслаблятися, маємо вистояти три тижні і закріпити свою перемогу на чесне, вільне, незалежне життя в багатій Україні, що належатиме усім нам, а не купці так званих "сімей" та криміналітету.

Тому, маю кілька прохань.

До ВСІХ: мінімум, за тиждень прийдіть свої виборчі дільниці, і перевірте наявність і правильність написання свого прізвища у списках виборців.

До МОЛОДІ: залишайтеся такими, якими ви є. Влада забула про вас, вона не врахувала, що 13 років Незалежності виросло покоління ВІЛЬНИХ і ЧЕСНИХ людей, які нічого не знають про примус, про "построєнія", про "телефонне право", про заборону вільно думати і висловлювати свої думки.

А головне, коли перед виборам вам силою та залякуваннями спробували нав'язати всю цю спадщину радянщини, про яку досі ностальгують більшість з тих, хто при владі, вони побачили, що у вас немає страху. НЕ БІЙТЕСЯ й далі, і ми житимемо у ВІЛЬНІЙ КРАЇНІ.

До ПЕНСІОНЕРІВ: шановні, більшість з вас довели, що не продаються за 60 гривень доплати до пенсії, і проголосували так, як веліли ваш розум, досвід і серце. Проте, не всі.

Тому я звертаюся до тих, хто, отримавши ці копійки, почувався зобов'язаним проголосувати за того, хто нібито їх виплатив. Але ж вам просто повернули вкрадені у Вас же гроші!

Підвищені мінімальні зарплати та пенсії ви мали отримувати ще з грудня 2003 року. Але тоді проурядова більшість "зарубала" цей закон, щоб приховати ці гроші і "облагодетельствовать" вас напередодні виборів. Шановні, згадайте, що останні 10 років ця влада, яка ніяк не хоче поступитися місцем, дурила вас, не виплачувала зарплат, "вирівняла" усіх за розміром пенсій – і тих, хто тяжко працював усе своє життя, і тих, хто палець об палець не вдарив.

Та й після цього так званого "підвищення"! Порівняйте, торік, коли ваша пенсія становила жалюгідні 130 грн., Ви могли купити 13 кілограмів м'яса, а тепер, на ці 284 грн. скільки? – та ті ж самі 10 кілограмів!

До ПРАВООХОРОНЦІВ: вам, напевне, було найскладніше в ці останні дні. У день виборів не один з вас, мабуть, подумки вирішував для себе дилему: що робити, на який бік стати, коли нинішня влада накаже розганяти водометами, труїти газом, бити кийками ваших же дітей, братів, сестер, батьків, які вийдуть захищати свої і ваші права на краще життя.

Як почувалися ваші колеги, які кілька днів сиділи в "засідці" під ЦВК, очікуючи на заплановані владою ж зіткнення? Ви і ми всі з полегшенням зітхнули, коли цього не сталося. Влада відчула, що програє в цьому питанні, зрозуміла - ви не будете виконувати злочинних наказів.

Шановні правоохоронці, думаю, ви розумієте, що міліція – це не "озброєний загін влади", як любить наголошувати міністр Білоконь. Прошу, у цей важливий для всього суспільства час доведіть, що ваш обов'язок – не захищати інтереси купки можновладців, а охороняти усіх громадян від злочинців – від усіх злочинців, яку б посаду він на цей час не обіймав!

До БЮДЖЕТНИКІВ: усіх вас залякували пронумерованими бюлетенями, за якими нібито можна легко перевірити, за кого ви проголосували, і погрожували в разі голосування НЕ ЗА ТОГО кандидата – звільнити з роботи.

Подумайте, чи не втомляться ті, хто вам погрожує, збігати на кожну дільницю, де працюють підпорядковані ним вчителі, медики, держслужбовці, з'ясувати, який за номером бюлетень ви отримали, а потім на виборчій дільниці ритися в мішках з бюлетенями, щоб знайти саме ваш? А якщо ж всі проголосують не за того, то що - всіх звільнять? А якщо переможе НЕ ТОЙ – то хто вас тоді звільнятиме?

До ЧЛЕНІВ ВИБОРЧИХ КОМІСІЙ: перший тур виборів довів, що більшість з вас – чесні люди. Але є й інші, моє прохання – саме до них. Порахуйте (але не так, як ви "рахували" бюлетені!), наскільки вам вистачить тих 100 доларів хабара від влади, тим більше що наступні вибори, а для вас – наступний "приробіток" – за вашого ж сприяння можуть більше в Україні не відбутися. Пригадайте про "тридцять срібників". І про те, як люди ставляться до того, хто на них спокусився...

До ДОНЕЧЧАН: дорогі співвітчизники! Нам сказали, що ви на 100% підтримали провладного кандидата. І це при тому, що мої родичі і знайомі, їхні родичі і знайомі, і знайомі знайомих, які живуть в Донецькій області, однозначно говорять, що проголосували не за Януковича.

Тому що пам'ятають методи п'ятирічного правління нинішнього прем'єра в області, коли говорити про негаразди можна було лише пошепки, пам'ятають, що коли він пішов на підвищення у 2002 році, борги із зарплат і пенсій у Донецькій області становили четверту частину від усіх боргів по Україні.

(За даними Держкомстату, загальна заборгованість в Україні із зарплати станом на 1 січня 2003 року становила 2, 3 млрд. грн. Тоді найбільше заборгували в Донецькій області – 641 млн. грн., тобто четверту частину всіх боргів).

Чи не здається вам, що вашими голосами маніпулювали? Чи не дивно, що про підрахунок бюлетенів найпершими прозвітували тюрми, військові частини і Донеччина? Крім того, чи сподобалося вам, як за рознарядкою згори добру частину чоловічого населення області повантажили в теплушки, і повезли невідомо куди, невідомо навіщо і невідомо наскільки? Чи хочете ви цього під час другого туру ?

До КОМУНІСТІВ і СОЦІАЛІСТІВ: зараз Ваші голоси стають вирішальними, і тому штаб провладного кандидата вже почав торги з вашими лідерами. Можливо, вони й погодяться підтримати Януковича в обмін на проведення так званої політреформи. Але ж голосуватимуть не тільки Мороз та Симоненко, голосуватимете й вВи - рядові члені СПУ та КПУ.

Тому пригадайте, що говорили ваші лідери про провладного кандидата під час передвиборчої кампанії – з того часу нічого не змінилося: ні в біографії прем'єра, ні в методах його керування країною.

До РОСІЙСЬКОЇ ВЛАДИ і ДЕПУТАТІВ ДЕРЖДУМИ РФ: пожалуйста, не вмешивайтесь в нашу жизнь. И не придумывайте пиар-шагов в поддержку Януковича, в виде принятия закона о двойном гражданстве с Украиной. Вы же сами знаете, что этот документ будет неконституционным, о чем ваш верховный суд и заявит сразу после выборов президента Украины 21 ноября. Признайтесь сами себе, что вы завидуете нашей стране, где все таки есть демократия. И начинайте добиваться ее у себя.

І нарешті – до ТЕЛЕЖУРНАЛІСТІВ: дорогі колеги, напередодні виборів ви не побоялися виступити проти "темників" і цензури на ваших телеканалах, і пообіцяли чесно розповідати у своїх новинах про перебіг виборів. Тепер все тим більше залежить від вас.

Бой сьогодні є в країні люди, які не знають про ЯЙЦЕ, бо вони цього НЕ БАЧИЛИ, зате чули про каміння, яке нібито летіло в кандидата від влади. Подивіться, незважаючи на море брехні і звинувачень, яке виливали на Ющенка провладні телеканали, народ підтримав його. Уявіть собі, скільки українців ще приєднаються до числа його прихильників, якщо ви розповісте їм ПРАВДУ!

P. S.
Вже другу добу ЦВК рахує останні 6% бюлетенів. Центрвиборчком так затягує, щоб якнайпізніше оголосити про перемогу Ющенка, заявляє штаб кандидата. І щоб Янукович якнайдовше потішився своєю "перемогою" в першому турі. Але ж ми з вами знаємо ПРАВДУ...

Марина Сингаївська, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування