Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи "за" Януковича пішли від соціологів "за" Ющенка

Четвер, 4 листопада 2004, 17:22
Центри "Соціальний моніторинг" й "Соціс" вийшли з Консорціуму для проведення опитування виборців на виході з виборчих дільниць на виборах президента.

Про це сказали журналістам керівники центрів "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва й "Соціс" Микола Чурилов.

"Виходжу з Консорціуму", - сказала Балакірєва.

За її словами, метод анонімного опитування виборців, який застосовували при exit-poll Київський міжнародний інститут соціології й Український центр економічних і політичних досліджень ім. Олександра Разумкова, не апробований і новий для України.

Зі слів керівника КМІС Володимира Паніотто, цей метод exit-poll в Україні, дійсно, застосовується вперше, але раніше був випробуваний його організацією й центром Разумкова при інших опитуваннях.

Балакірєва наполягає на правильності даних опитування на виході з виборчих дільниць, проведеного її центром, і відмовляється проводити опитування на виході з виборчих дільниць в очікуваному другому турі за методом анонімного опитування.

Вона закликає вчених і політиків провести альтернативний exit-poll під час очікуваного другого туру виборів президента.

"Я виходжу з Консорціуму... інших пропозицій (провести exit-poll) я поки не одержав", - сказав Чурилов.

Керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів вказав на напруженість ситуації серед соціологів у період виборчої кампанії й підкреслив, що ще не оцінено повністю результати опитування в першому турі виборів і немає плану роботи в очікуваному другому турі, але exit-poll обов'язково буде.

"Це буде один консорціум, один метод й один результат", - сказав Кучерів.

Як повідомляло агентство, 38,28% виборців проголосували за кандидата в президенти, лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка, 42,67% - за кандидата в президенти, прем'єр-міністра Віктора Януковича, за опитуванням виборців, які проголосували (exit-poll), проведеним методом інтерв'ю "Соцісом" і "Соціальним моніторингом".

45,23% виборців проголосували за Ющенка, 36,79% - за Януковича, за анонімним опитуванням виборців, які проголосували (exit-poll), проведеним КМІС і Центром Разумкова.

З ініціативи фонду "Демократичні ініціативи" наприкінці серпня був створений Консорціум для проведення exit-poll на виборах президента.

В Консорціум увійшли центр "Соціс", Київський міжнародний інститут соціології, центр "Соціальний моніторинг", Український центр економічних і політичних досліджень ім. Разумкова та фонд "Демократичні ініціативи".

Українські новини
Читайте також:


ЮЩЕНКО ПЕРЕМІГ В ДВОХ ЕКЗИТ-ПОЛАХ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування